Genel SağlıkHABERLER

4. KALP KARDEŞLERİ GÜNÜ

Istanbul Kalp Cerrahisi Vakfinin duzenledigi 4. Kalp Kardesleri Gunu; kalp ameliyati olarak sagligina kavusmus 50’yi askin cocugun katildigi senliklerle kutlandi.

Ülkemizde her yıl 15 bin doğumsal kalp hastası çocuk dünyaya gelmekte ve bu çocuklarımızdan büyük bir kısmı, ileri teknoloji, büyük bir ekip organizasyonu ve önemli finans desteği gerektiren kalp ameliyatları ve diğer tedavi imkanlarına ekonomik yetersizlikler nedeni ile kavuşamamaktadır. Oysa ki, bu çocuklar, uygun tedavi ve kalp ameliyatları ile tamamen sağlıklı ve normal bir hayat şansına kavuşabilirler.

İstanbul Kalp Cerrahisi Vakfı, Acıbadem Bakırköy Hastanesi işbirliği ile gerçekleştirilen Kalp Kardeşliği projesi, ülke nüfusumuzun üçte birini oluşturan 15 yaşın altındaki çocukların kalp sağlığı ile ilgili sorunlarına kamuoyu yaratarak, ekonomik yetersizlikler nedeni ile tedavi imkanı bulamayan pek çok kalp hastası çocuk için umut olmaya devam etmektedir.

Bu proje ile yoksul hastaların tedavisi ve ameliyat masraflarının karşılanması konusunda destek sağlayan şahıs ve kuruluşlar, hayata dönmelerine yardımcı oldukları çocuklarla kalp kardeşi olma şansına sahip olmaktadırlar. Bu çocukların ameliyat ve tedavileri İstanbul Kalp Cerrahisi Vakfı tarafından Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nde gerçekleştirilmektedir.

Kalp Kardeşliği Projesi ile bu güne kadar 50’den fazla kalp hastası çocuk sağlıklı bir hayata kavuşmuştur. Proje, her sene 24 Nisan’da, sağlıklarına kavuşan yüzlerce çocuğun katıldığı şenliklerle kutlanmaktadır.

Bu yıl 4.sü Ortaköy Feriye Tesislerinde düzenlenen ve geniş katılımlı sosyal aktiviteler ile kutlanan Kalp Kardeşliği Günü’ne; 2005 yılının dünya şampiyonluğunu Türkiye’ye yaşatan Şehremini Lisesi Basketbol Takımı oyuncuları da katılarak minik kalplere destek oldular.

“Kalp sağlığı çocukluktan başlar”

Her sene sağlığa dair önemli mesajlar verilen Kalp Kardeşleri Projesi kapsamında, İstanbul Kalp Cerrahisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu “Kalp sağlığı çocukluktan başlar” mesajı ile doğru beslenme, düzenli spor, sigarasız hayat gibi alışkanlıkların çocukluk döneminde kazanılması gereken davranış kalıpları olarak benimsenmesini ve Sağlık Bakanlığı’mız ile Milli Eğitim Bakanlığı’mız tarafından eğitim sistemimizin en önemli konusu olarak ele alınmasını önerdi.

Proje ile ilgili detaylı bilgi için : www.kalpcerrahisivakfi.org