Genel SağlıkHABERLER

SAĞLIKTA İŞ ÇOK PERSONEL YOK

İstanbul İl Sağlık Müdür vekili Uz. Dr. Mehmet Bakar, sağlık muhabirleriyle sohbet toplantısında sıkıntılarını dile getirdi. Bakar personel sıkıntısına dikkat çekti.

İstanbul İl Sağlık Müdür vekili Uz. Dr. Mehmet Bakar ” İstanbul’da 3 katrilyonluk bütçeyi , 30 bin personeli idare eden 1 şube müdürü var. 12 bin sağlık müessesesinin bulunduğu şehirde bir ilçe müdürü bile yok. Ankara Sağlık Müdürlüğü’nde 640, İzmir’de 602, İstanbul’da ise 434 kişi çalışıyor. İşimiz yoğun, elemanımız az, yerimiz dar. Acilen yeni binaya ihtiyacımız var” dedi.

Eldeki imkanlarla daha fazla hizmet üretemediklerini de beliren Dr. Bakar, bakanlıktan Sağlık Müdürlüğü için yeni bina talep ettiklerini söyledi. İstanbul İl Sağlık Müdür Vekili Uz. Dr. Mehmet Bakar, şöyle devam etti:

“Bakanlığı üç alternatifle gittik. Yıllardır boş duran Ataköy’deki Emlak Bankası Genel Müdürlüğü binasını istedik. Vermezlerse Vatan Caddesi üzerinde arsa talep ettik. Çünkü ulaşımın kolay olmasını da düşünmek gerekir. 6-9 ayda binayı bitirecek kadar paramız var, yeter ki arsayı göstersinler.

Orası da olmazsa Okmeydanı SSK’nın bahçesinde bir yer var, orayı talep ettik. 3-4 ay civarında tamamlanacak, 1 trilyona çıkacak bina bu.Önemli olan bu 3 alternatiften birinin onaylanması ve bizim yeni binaya taşınmamız. Hizmetin kalitesini ve standartını da ancak böyle yükseltebiliriz. Yoksa elimizdeki imkanlarla daha iyi hizmet veremeyiz.

Mali Şubede 60 tane üniversite mezunu, 8 tanede master yapmış kişiyi istihdam ediyoruz. Tüm şubelerin bu şekilde kalifiye elemanlarla çalışması lazım. Tedavi hizmetlerinde 3, personelde 3 mali şube dede 3-4 şube müdürüne ihtiyacımız var. Yollansa oturtacak yerimiz yok.”

Kaynak: sagliginsesi.com