Genel SağlıkHABERLER

ECZACILIK FUARINA YOĞUN İLGİ

Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği tarafından 15-17 Nisan tarihleri arasında Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi’nde düzenlenen 4. Ulusal Eczacılık Fuarı’nı 10 bin kişi ziyaret etti.

Sağlık profesyonellerinin büyük ilgi gösterdikleri fuar, 167 firmayı bir araya getirdi.

Sağlık profesyonellerinin büyük ilgi gösterdikleri fuar, 167 firmayı bir araya getirdi. Fuar kapsamında ayrıca, yerli ve yabancı konuşmacıların katıldıkları bir kongre de yapıldı. “Çağdaş Bir Ülke, Sağlıklı Bir Toplum” temasıyla düzenlenen 4. Ulusal Eczacılık Fuarı’nda ana vurgu, yeniden yapılanan Türk sağlık kurumunda eczacıların gittikçe daha önem kazanan rolüydü.

Eczacılık sektöründe faaliyet gösteren kişi ve kuruluşları bir araya getirerek bilgi ve görüş alışverişinde bulunabilmelerini sağlayan fuar, ziyaretçilere, stand, seminer ve paneller sayesinde yeni ürünleri tanıma fırsatı sunarken, katılımcı firmalara da ürün ve hizmetlerini standlarında bire bir tanıtma imkanı verdi.

4. Ulusal Eczacılık Fuarı, bu yıl bazı yeniliklere sahne oldu. Fuara bilgi teknolojileri firmaları da katılarak donanım altyapısı ve İnternet erişimi gibi konularda katılımcılara destek verdi. Fuarı ziyaret etmek isteyenlere, Bizimeczane.com üzerinden online kayıt imkanı sunuldu. Akıllı yaka kartları kullanılarak ziyaretçi profilinin daha sağlıklı analiz edilmesi sağlandı. Ayrıca, TEKB’nin kooperatif üyesi eczacılara sunduğu e-Pharma, Farmadost ve Farmaofis gibi yeni hizmetler ilk kez tanıtıldı.

4. Ulusal Eczacılık Fuarı kapsamında düzenlenen kongre de büyük ilgi gördü. Yerli ve yabancı 32 konuşmacının katıldığı kongrede, 17 seminer, 2 panel ve 2 söyleşi gerçekleştirildi. Seminerlerde, 21. Yüzyıl Sağlık Açılımları’ndan Son Depremler ve Marmara’ya, Türkiye’de Biyoeşdeğerlik Çalışmaları’ndan Sağlık Sigortasında Smart Card Kullanımı’na kadar çok çeşitli konular ele alındı. Ayrıca birinci gün “Eczacılığın Dünü, Bugünü, Yarını”, üçüncü gün ise “Sosyal Güvenlik Kurumu ve Geri Ödemeler” konulu iki ayrı panel yapıldı. Kongrenin ilgi çekici bir diğer bölümü ise söyleşilerdi. İkinci gün düzenlenen söyleşide, Şair ve Yazar Sunay Akın, şiirsel anlatımıyla, ağırlıklı olarak ilaç sektörüne ilişkin konuların konuşulduğu fuarda farklı bir dünyanın kapılarını açtı. Üçüncü gün yapılan ve Yenibir.com yazarlarından Mine Kılıç, Münir Arıkan, Kaan Erkam ve Burak Özdemir’in katıldıkları “Hapı Yutmadan Mutlu Olmanın Yolları” konulu söyleşide ise mutluluğa giden yolun gerçekten de haplardan geçip geçmediği tartışıldı.

Türkiye’nin tek eczacılık ihtisas fuarı olarak gösterilen Ulusal Eczacılık Fuarları, 2002 yılından bu yana düzenleniyor. Dünyada ve Türkiye’de sektöre yönelik tüm gelişmelerin eczacılar tarafından izlenebilmesine yardımcı olmak; ilaç ve eczacılık konularındaki yeni ürün, proje ve etkinlikleri sektörün tüm bileşenleriyle buluşturmak; ortak kooperatiflerin ve bunların üye tabanlarının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen fuar, eczacılık mesleğinin gelişiminde önemli rol oynuyor.