Genel SağlıkHABERLER

BEYİN İLE BAŞĞRISINI KONTROL EDİN

Ağrının şiddetinin davranış biçimiyle değişebiliyor. Prof. Dr. Gülseren Akyüz, “Önemli olan beyni ağrıya karşı hazırlamak, eğitmektir” dedi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülseren Akyüz, ağrının şiddetinin davranış biçimiyle değişebileceğini belirterek, “Ağrı gelecek korkusu, şiddeti arttırır. Önemli olan beyni ağrıya karşı hazırlamak, eğitmektir” dedi.

İbrahim Ethem Ulagay- Menari Group ’un yeni ağrı kesici ilacının tanıtımı amacıyla bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Gülseren Akyüz, her insanın hayatının bir döneminde ağrı ile tanıştığını vurgulayarak, ağrıya karşı beynin vereceği tepkinin önemli olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Akyüz ” Beyni eğiterek ağrıya karşı kendimizi hazırlarsak, daha az ağrı duyarız. Ama her an ağrı gelmesini beklemek ya da ağrı olduğunda panik yapmak şiddeti arttırır. Aynı şekilde ağrı tedavisinde de verilen ilaca, önerilere inanmak, doktora güvenmek tedavideki başarıyı arttırır” dedi.

İlacın moleküler keşfinde görev alan Dr. Martin Ballarin de dünyadaki ağrı kesici ilaç piyasasının çok büyük olduğunu, her yıl milyarlarca kutu ağrı kesici ilaç satıldığını söyledi.

İbrahim Ethem Ulagay-Menari Group Pazarlama Direktörü Dr. Önder Sevdik de Türkiye’de yılda ağrı kesici ilaçlara 500 milyon dolar harcandığını belirterek, safs-(+) enantiomer içeren yeni ağrı kesici ilacın bir yılda bir milyon 200 bin kutu satılmasını beklediklerini ve kendi dalında da lider olacağına inandıklarını vurguladı.

sagliginsesi.com