Genel SağlıkHABERLER

ANA SAĞLIK’TA DOLANDIRICILIK İDDİASI

İstanbul Tarabya Anaçocuk Sağlığı’nın bulunduğu binaya Sağlık Ocağı’da eklenince, aileler perişan oldu. Ayrıca ocakta karne dolandırıcılığının yapıldığı ileri sürüldü.

Sağlık Bakanlığı’nın yanlış uygulaması yüzünde ana çocuk sağlığına sağlam giden çocuklar hasta çıkıyor!

Sağlık Bakanlığı’nın her İlçe’ye bir sağlık ocağı uygulaması yüzünden bazı sağlık kuruluşları işlevlerini yitirme noktasına geldi. İstanbul Tarabya Anaçocuk Sağlığı’nın bulunduğu binaya Sağlık Ocağı’da eklenince, aileler perişan oldu.

Yeni doğan ve hasta çocukların tedavisiyle ilgilenilen Ana Çocuk Sağlığı’nda yer olmayınca sağlam ve hasta çocuklar aynı yerde bakılıyor. Yer darlığı yüzünden çocuklara labaratuvarda iğne yapılıyor.

Anneler ve çocuklar devlet hastanelerinde olduğu gibi kuyruklarda bekletiliyor.

Karne dolandırıcılığı iddiası

Kuyruklarda bekleyen vatandaşlar, sağlık ocağına kimsenin gelmediği fakat ilaç firmalarının mümesilleri getirdikleri karneleri onaylattıktan sonra ilaç sattıklarını ileri sürdüler. İsmini açıklamayan bir kişinin iddiasına göre, Tarabya Sağlık Ocağı’nın günlerce beklemesine rağmen bir kişinin muayene olmadığını, fakat ilaç mümesillerinin ve bazı kişilerin getirdikleri sağlık karnelerini işletip iş yapıp böylelikle ciroyu yüksek tuttuklarını, gelen karnelerle de SSK’ya trilyonlarca lira dolandırdıklarını ileri sürdü.

Diğer sağlık ocaklarında da, eczacıların da aynı uygulamayı yaptıklarını belirtiyor. Vatandaşlar durumu sağlık bakanlığının şikayet hattına bildirmelerine rağmen bir kişinin kontrole gelmediğini belirtiyorlar.

Emzirme odasında 4 anne

AB normlarına göre, sağlıklı çocuklarla hasta çocukların ayrı odalarda bakılmaları aksi halde ölümlere yol açtığı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın bu uygulaması yüzünden yeri daralan Ana Çocuk Sağlığı’na gelen anneler kuyruklarda çocuklarıyla perişan halde beklemeleri sonunda gerekli bilgiyi alamadan evlerine dönüyorlar. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne vatandaşlar ve yetkililerin bildirmelerine rağmen sağlık ocağına yer bulunamadığı iddia ediliyor.