Genel SağlıkHABERLER

İNTERNETLE İLAÇ ALIŞVERİŞİ SAĞLIKSIZ

Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu, internet üzerinden yasadışı yollarla yapılan bu alışverişin, ölümcül riskleri de beraberinde getirdiğini açıkladı.

Uyuşturucu ve sahte ilaç ticareti internete de girdi.Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu, internet üzerinden yasadışı yollarla yapılan bu alışverişin, ölümcül riskleri de beraberinde getirdiğini açıkladı.

BM Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nun yıllık raporu açıklandı. Rapora göre, internet üzerinden yapılan uyuşturucu ticareti olağanüstü kaygı verici boyutlara ulaştı.

Sözde sanal eczaneler denetlenmediği için, internet yoluyla verilen sipariş üzerine, bir ülkeden diğerine ilaç adı altında uyuşturucu madde gönderilebilmekte ve bunlar çocuklar dahil herkese satılabilmekte.

Kurul, bu gelişmeler üzerine tüm hükümetlere, ilaç sanayiine ve internet hizmet sağlayıcılarına acil önlem almaları çağrısında bulundu.

Başta çocuklar ve aileler olmak üzere, toplumun, internet kaynaklı bu yeni tehdit hakkında bilinçlendirmesi büyük önem kazanmış durumda…