Genel SağlıkHABERLER

PROSTAT TEDAVİSİNDE YENİ YÖNTEM

Her yıl 30 bin erkeğin korkulu rüyası olan prostat kanserine yakalandığı İngiltere’de, güçlü ses dalgalarıyla prostat tedavisinin denenmesine başlanacağı bildirildi.

İngiltere’de, prostat kanserinin güçlü ses dalgalarıyla tedavisinin denenmesine başlanacağı bildirildi.

Her yıl 30 bin erkeğin prostat kanserine yakalandığı İngiltere’de, tedavinin başarılı olması halinde radyoterapi gibi geleneksel tedavilerin ve ameliyatların yan etkilerinin aşılabileceği belirtildi. Ses dalgalarıyla prostat kanserinin tedavisinin ameliyat ve radyoterapi kadar etkili olduğunu belirten uzmanlar, buna karşılık yöntemin iktidarsızlık ve erken boşalma gibi yan etkileri olmayacağını öne sürdü.

Bu tedavinin diğerlerine göre daha ucuz ve daha zahmetsiz olduğunu ifade eden uzmanlar, bütün müdahalenin 3 saatten daha az sürede bitirilebildiğini kaydetti. Lokal anesteziyle yapılan tedavinin denemelerine, gelecek yıl ocak ayında 150 erkeğin katılımıyla başlanacağı açıklandı.

Japonya’da yapılan denemelere katılan, prostat kanserinin ilk ve orta aşamasında bulunan 132 erkeğin yüzde 70’inin 5 yıl içinde hastalığı tümüyle atlattığına dikkat çekiliyor. Bu denemelerde hastaların sadece yüzde 22’sinin cinsel fonksiyon bozukluklarından şikayetçi olduğu bildiriliyor