Genel SağlıkHABERLER

YEŞİL KART’I OLANA MÜJDE!

Yeşil Kart almaya hak kazanan kişilerin sağlık giderlerinin, 2005 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacağı belirtildi.

Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 3816 Sayılı Yasa gereği Yeşil Kart sahiplerinin 1 Ocak 2005 tarihinde itibaren ilaç, protez ve diş gibi tüm sağlık giderlerinin ücretsiz yapılacağı belirtildi.

Bu giderlerin karşılanabilmesi için Yeşil Kart sahiplerine ait bilgilerin internet ortamından Sağlık Bakanlığı’na gönderilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, “Şu ana kadar Van’daki hak sahiplerinden 148 bin kişinin bilgileri Sağlık Bakanlığı’na gönderilmiştir. Fakat, yaklaşık 2 bin 500 kişinin dosyası evrak eksikliğinden dolayı Sağlık İl Müdürlüğü Yeşil Kart Bürosu’nda beklemektedir. Bu dosya sahipleri dosyalarındaki eksiklikleri tamamlamadıkları takdirde ilaç, protez ve diş gibi ücretsiz yardımlardan yararlanamayacağı için bir an önce Sağlık İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekir. Ayrıca işlemleri tamamlanan bin 500 hak sahibi, hazırlanan Yeşil kartlarını almamaları takdirde vizeleri geçmiş olacaktır” denildi.