Genel SağlıkHABERLER

RİZE’DE AIDS VAKALARI

Dr. Ayşe Fidancı, Rize’de son 2 yılda 6 AIDS’li hasta tespit edildiğini, bu 6 vaka ile de rastlantı sonucu karşılaşıldığını belirtti

Rize Sağlık İl Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Ayşe Fidancı, Rize’de son 2 yılda 6 AIDS’li hasta tespit edildiğini, bu 6 vaka ile de rastlantı sonucu karşılaşıldığı belirterek, bilinmeyen birçok HIV virüsü taşıyıcısı olabileceğini söyledi. Rize’de 2003 yılında 4 olan AIDS’li hasta sayısının bu yıl iki hastanın eklenmesiyle 6’ya yükseldiğini belirten Dr. Fidancı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “İlimizde mevcut olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan bu 6 taşıyıcı hasta ile hastanelerimizde heyet raporu alınması için yapılan tahliller sırasında karşılaşıldı. Bu vakalar tesadüfen tespit edildi. Bunun dışında tespit edilemeyen başka hastalar da olabilir. Biz bu durumdaki hastalarımızın isimlerini kesinlikle gizli tutarak tedavilerini sağlıyoruz ve hastalığın yayılmasını engellemek için kişileri bilgilendiriyoruz. Bu nedenle hastalığa yakalanma ihtimali bulunan kişilerin, birden çok kişi ile cinsel teması bulunanların, mutlaka ilgili sağlık birimlerine uğrayarak gerekli testleri yaptırmalarını bekliyoruz” dedi.

Dr. Fidancı, ayrıca 2004 yılı içerisinde 400’e yakın kuduz şüphesi ve 127 tüberküloz vakası ile karşılaşıldığını açıkladı.