Genel SağlıkHABERLER

ASPİRİN CİNSELLİK DÜŞMANI ÇIKTI

Her derde deva olan ve mucize ilaç olarak nitelenen aspirinin sayısz pek çok yararı yanında bir de zararı var ki bu zarar erkekler için tam bir kabus anlamına geliyor.

Hamilelikte alınan Aspirin ve bazı ağrı kesicilerin erkek bebeklerin beynini etkilediği ve ilerleyen yaşlarda cinsel arzuları azalttığı öne sürüldü.

Amerika’da bulunan Maryland Üniversitesi’nin uzmanları, Aspirin ve benzeri ilaçlarla fareler üzerinde yaptıkları deneylerde, çarpıcı sonuçlar ortaya çıkarttı. Aspirin ve Paracetemol gibi yaygın biçimde kullanılan ağrı kesici ilaçlar, ana karnındaki bebeklerin beynini etkiliyor ve doğup büyüdükten sonra erkek cinsel dürtülerini zayıflatıyor. İlaçların, erkek farelerin beynini etkileyip, erkeklik hormonu testosteronun işlevini aksattığı belirlendi.

DÜŞÜĞÜ ÖNLEMEK İÇİN VERİLİYOR

Erkek farelerin, annelerinin hamilelik döneminde aldığı bu tür ilaçlar yüzünden seks ihtiyacı duymadığı tebpit edildi. Araştırmada, bu ilaçların insanları nasıl etkileyebileceğine dair sorular ortaya atılıyor. Aspirin, düşükleri veya kanın pıhtılaşmasını önlemek için hastalara verilebiliyor. Fareler üzerinde incelenen diğer ilaçlar da hamile kadınlara erken doğumu önlemek için verilen ilaçlardan. Araştırmacılar, insan beyninin nasıl geliştiğinin henüz tam olarak bilinmediğini vurguluyor. Kesin hükme varmak için daha çok çalışma yapmak gerektiğini belirtiliyor.