Genel SağlıkHABERLER

BEYOĞLU’NDA BEYAZ ZAMBAKLAR AÇACAK ESNAF BAYRAK YARIŞI YAPACAK

Profesyonel kurumlara temizlik – hijyen konusunda ürün tedariği ve uzman danışmanlık hizmeti sunan JohnsonDiversey ile Beyoğlu Belediyesi işbirliği kapsamında Aralık ayından itibaren Beyoğlu’nda “Beyaz Zambaklar” açacak.

İnsan sirkülasyonun en fazla olduğu bölgelerden biri olan Beyoğlu, temizliği, hijyeni, saflığı ve doğallığı simgeleyen beyaz renkli zambaklarla donanacak. Tüm işletmeler ve tesisler, “Matrix” testinden geçip temizliğin ve hijyenin uluslararası anlatımı olan beyaz zambaklı mavi bayrağı dalgalandırmak için yarışacak. Beyoğlu severler, güvenilir hijyeni simgeleyen beyaz zambaklı mavi bayraklı işletmelerde gönül rahatlığı içinde, sağlıkla yiyip içecek. 2 yıl boyunca sürekli olarak uygulanacak olan “Beyaz Zambak” projesi kapsamında, bölgedeki 43 okula da “Hijyen Mobil” aracı ile temizlik taşınacak.

28 Mart 2004 tarihi itibariyle hizmete gelen yeni yönetim kadrosu ile başarılı çalışmalara imza atan Beyoğlu Belediyesi ile Johnson Wax Professional ve Unilever firmalarının yüzyılı aşkın bilgi birikimi, tecrübesi ışığı altında, 2002 yılında birleşme sonunda yeniden yapılanan bir şirket olan JohnsonDiversey “Beyaz Zambak” projesinde el ele verdi.

Ülkemizde sağlığı ciddi boyutta tehdit eden, büyük maddi ve manevi kayıplara yol açan hijyenden uzak ortamların iyileştirilmesini, hijyen koşullarının artırılmasını hedefleyen “Beyaz Zambak” projesi ile Avrupa Birliği’ne uygun koşulların yaratılması konusunda da önemli bir adım atıldı. Daha temiz, daha sağlıklı ve daha hijyenik bir ülke için çözümleyici hareketlerin başlaması gerekliliği konusuna dikkat çekecek olan “Beyaz Zambak” projesi, İstanbul’un en kalabalık ve yiyecek – içecek tüketiminin ağırlıkta olduğu bölgelerinden biri olan Beyoğlu ve çevresinde Aralık ayı itibariyle uygulamaya kondu.

“Beyaz Zambak” projesi kapsamında, JohnsonDiversey uzmanları tarafından eğitilen belediye zabıtaları, işletme ve tesisleri denetleyecek. Yine aynı uzmanlar tarafından, işletmeciler ve çalışanlara hijyen yöntemleri, süreç geliştirme, hijyen kontrol ve riskleri önleme konularında eğitim verilecek . Bu eğitimle, hijyenin temizlikle eşdeğer tutulmaması, hijyenin çok daha geniş kapsamlı olduğu, sağlık riski oluşturabilecek nedenlerin tamamen ortadan kaldırılması, toplum açısından yaşamsal önem taşıyan gıda hijyeninde çağdaş standartların yaratılması hedeflenecek.

JohnsonDiversey uzmanlarının vereceği eğitimin yanı sıra JohnsonDiversey Türkiye’nin bulup geliştirdiği, diğer JohnsonDiversey ülkelerine sunduğu, işlevselliği tüm dünyada tartışmasız kabul edilen HACCP prensipleri doğrultusunda hazırlanmış olan mutfak hijyeni ölçme, değerlendirme ve geliştirme ürünü olan “MaTRix” ile işletme ve tesislerin hijyen kontrolleri yapılacak. Gıda işleyen, tüketime sunan işletmelerin en başta gelen görevleri arasında yer alan, tüketicilerin doğal ve yasal hakkı olan sağlıklı beslenme konusunda güvenilir hijyeni test eden “MaTRix” yönteminin kullanımı ile hijyen kurallarına uygunluk konusuna bilimsel ve sistemli bir yaklaşım getirilecek.

Bir gıda işletmesindeki potansiyel tehlikeleri tanımlayarak bu tehlikelerin oluşmasını önleme, kabul edilebilir limitlerin altında tutulmasını sağlama sistemini sunan MaTRix ile mevcut hijyen durumu saptanan işletmelerin hijyen koşullarına tamamen uygun olanlar beyaz zambaklı mavi bayrak ile ödüllendirilecek, güvenilir hijyen sunduğu tescillenecek. Beyaz zambaklı mavi bayrak ile tüm işletmecileri motive etmeyi, bölgede takım ruhunu uyandırıp “bayrak yarışı” başlatmayı, kazanılan bayrağın kaybedilmemesi için iyileşen koşulların sürdürülmesine çalışılmasını hedeflenecek.

Beyoğlu’nun prestijini de yükseltecek olan projede, MaTRix testinden eksik puan alanlara ise beyaz zambaklı mavi bayrağa ulaşabilmeleri için gelişime açık olan yanları, eksiklerini tamamlama konusunda neleri, nasıl yapması gibi iyileştirici çözümler sunulacak. İşletme, iki ay sonunda yapılacak yeni kontrolle eğer hijyen koşullarına ulaşmayı başarmışsa beyaz zambaklı mavi bayrağı taşıma hakkını elde edecek.

Konaklama tesisleri, gıda işletmeleri, hastaneler, ofis ve kurumlar gibi profesyonel müşterilerine, 400’ü aşkın üründen oluşan zengin portföyü ile hizmet sunan, kullanıcısına her zaman – her yerde çözüm ulaştırabilme vizyonuna sahip JohnsonDiversey ve Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile gerçekleşecek “Beyaz Zambak” projesinde “Hijyen Mobil” de yer alacak.

“Hijyen Mobil” aracı da proje paralelinde, Beyoğlu ve çevresindeki okulların hijyenini 2004-2005 öğretim yılı boyunca sağlayacak. Proje kapsamında, JohnsonDiversey tarafından sağlanan ve içinde her türlü temizlik gereçleri ile ürünlerini barındıran özel temizlik aracı “Hijyen Mobil”, 5 kişilik temizlik ekibi ile Beyoğlu bölgesinde bulunan 43 okulun her hafta tekrarlanacak olan temizliğini yapacak. İlk temizliğini Ahmet Emin Yalman İlköğretim Okulu’nda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımı ile gerçekleştiren “Hijyen Mobil”in yanı sıra “Beyaz Zambak” projesi kapsamında hijyen konusunda birçok eğitim, seminer ve çalışmalar gerçekleştirilecek.