Genel SağlıkHABERLER

GRİP KALBİN DE DÜŞMANI

Türk Kalp Vakfı, kalp hastalıklarından korunulması amacıyla grip aşısı kampanyası başlattı. “Grip Aşısı Olun Kalbinizi Koruyun” başlıklı kampanyaya destek büyük.

“Grip Aşısı Olun Kalbinizi Koruyun” adıyla başlatılan kampanyaya, sanatçı Gülben Ergen de destek verdi.

Gülben Ergen, kampanyaya destek vermek amacıyla 8 Ekim Cuma akşamı Büyük Maksim Gazinosu’nda geliri vakfa bırakılmak üzere bir konser verecek.

Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, bütün uyarılara karşın her yıl yetişkinlerin yüzde 5-15’i, çocukların da yüzde 15-42’sinin gribe yakalandığını belirterek, “Son sözüm, gribi durdurun o sizi durdurmadan” dedi.

Yıldırımakın, gribin, kalp ve damar hastalıkları riskini ve tüm sağlık problemlerini artıran en önemli nedenlerden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“ABD’de 2 grip sezonu süresinde 286 bin vakanın incelendiği araştırmada, grip aşısının hastaneye yatma riskini yüzde 19-20, tüm sebeplerden ölüm riskini de yüzde 50 azalttığı saptanmıştır. Brezilya’da yapılan bir araştırmada da, grip aşısı olanların kalp ve damar hastalıklarından ölümünde yüzde 66 oranında azalma meydana geldiği belirlenmiştir.”