Genel SağlıkHABERLER

MALATYA’DA ŞARBON ALARMI

Malatya’nın Kuluncak İlçesi’nde ortaya çıkan şarbon vakası nedeniyle bir kadın hastanede tedavi altına alındı. Malatya Tarım İl Müdürlüğü aşılama çalışması başlattı.

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, şarbon çıkan bölgede aşılama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kızılhisar Köyü’nde ikamet eden aynı aileden 7 kişi, rahatsızlanarak Kuluncak Sağlık Ocağı’na götürüldü. Malatya Devlet Hastanesi’ne sevk edilen şahıslardan Emine Mecit (54), şarbon teşhisi ile hastanenin İntaniye Servisi’nde tedavi altına alındı.

Şarbon teşhisi ile tedavi altına alınan Emine Mecit, bir kuzunun ağzını yıkadıktan sonra kolunda yara çıktığını, yaranın büyümesi sonucunda doktora gittiğini ve şarbona yakalandığını öğrendiğini söyledi. Mecit, ailesinden diğer 6 kişinin ise daha sonra tekrar kontrol için hastaneye geleceklerini belirtti. Mecit, köylerinde kendisi gibi kolunda yara olan bir çok insanın olduğunu da kaydetti.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ise, şarbon ile ilgili olarak kendilerine ilk bilginin geçtiğimiz Cuma günü geldiğini, ertesi gün ise bölgeye şarbon aşısı ile veteriner ekip gönderildiğini kaydetti. Güldal, “7 vatandaşımızın, köyde kesilen 1 adet küçük baş hayvan ile 1 adet büyükbaş hayvanı yedikten sonra rahatsızlanarak Malatya Devlet Hastanesi’ne gönderildiğini öğrendik” dedi.