Genel SağlıkHABERLER

ÖĞRENME BOZUKLUĞU

Psikologlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Doç. Dr. Banu Çengelci Özeke, öğrenme bozukluğu sorunu olan çocukların ihtiyaç duyduğu eğitimin okul içinde yapılması gerektiğini belirterek, ancak okulların büyük bir bölümünün gerek araç, gereç, gerekse eğitim uzmanı yönünden özel eğitim vermeye hazır olmadığını söyledi.

Sınıf öğretmenlerinin bu tür çocukları eğitmede yetersiz olduklarını kaydeden Psikologlar Derneği İzmir Şubesi Başkanı Doç. Dr. Banu Çengelci Özeke, bu konuda eğitilmiş uzmana ihtiyaç duyulduğunu anlatarak, üniversitelerin soruna çözüm amacıyla sertifika programları düzenlemelerini önerdi.

Alsancak Özel Eğitim Yetkilisi Çağatay Erten de Türkiye’de her ilköğretim okulunda yüzde 3-7 arasında öğrenme bozukluğu sorunu olan çocukların bulunduğunu, bu oranın varoştaki okullarda daha da artabildiğine işaret etti. Erten, devletin bu konuya acilen çözüm bulmasını istedi.

Erten, üniversitelerde ivedilikle özel eğitim uzmanı yetiştiren bölümler oluşturulmasını, kısa vadeli çözümlerin de hemen uygulamaya konulmasını isteyerek, şunları söyledi: “Bu çocukların 4 yıl bekleme gibi bir lüksleri yok. Bölümler oluşturulana kadar bir yıllık sertifika programları düzenlenerek, Türkçe, Matematik, sınıf ve rehber öğretmenler bu programa alınmalıdır. Bu eğitimde başarılı olan öğretmenler, hemen istihdam edilmelidir.”