Genel SağlıkHABERLER

BİR DOKTOR BUNU YAPARSA…

Hastane yönetimi, doktordan yana tavır koyarken, cam parçalarının röntgen filminde görülmeyeceğini söyledi.

Yalova SSK Hastanesi’nde acil servis doktorunun, bisiklet kazasında yaralanan bir çocuğun yüzüne saplanan cam parçalarını çıkarmadan yarayı diktiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Yalova’nın Elmalık Köyü’nde bisikletle gezen 7 yaşındaki Tunahan Togay, direksiyon kaybederek, babasının marangoz dükkanının camına çarptı. Camın yüzünü parçalaması sebebiyle kanlar içerisinde kalan minik Tunahan, babası Şevket Togay tarafından SSK Yaşar Okuyan Hastanesi’ne götürüldü. Burada görevli doktor, yarayı pansuman ettikten sonra dikerek, küçük çocuğu eve gönderdi. 2 gün sonra pansuman yapılan yara iltihaplanıp şişmeye ve minik çocuk acı içerisinde kıvranmaya başladı.

Bunun üzerine özel bir hastaneye götürülen minik Tunahan’ın çekilen röntgen filminde, yaranın içerisinde biri 3 cantim, diğerleri ise birer santim büyüklüğünde 4 cam parçası olduğu ortaya çıktı. Buradan Yalova Devlet Hastanesi’ne götürülen çocuk derhal ameliyata alındı. Tunaman’ın şakak bölgesindeki camlar ameliyatla çıkarıldı.

Olay sonrası SSK Başhekimliği’ne şikayet dilekçesi veren aile, aldıkları cevap karşısında bir kez daha şaşkına döndü. Toplanan heyet, cam parçaların röntgen filminde görünmeyeceği için doktorun bu olayda kusurlu olmadığı kararına vardı.

Raporu inandırıcı bulmadıklarını söyleyen baba Togay, ”Peki o zaman cam parçaları bizim çektirdiğimiz filmde nasıl göründü? Bu rapor tamamen meslektaşlarını korumak için hazırlanmış bir rapor. Fakat bunun peşini bırakmayacağız” diyerek tepki gösterdi.