Genel SağlıkHABERLER

GÜNEŞ BANYOSU

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sabri Acartürk, Mersin Üniversitesi ile Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Deri Tümörleri” konulu bölgesel toplantının açılışında, deri tümörlerinin, Adana ve Mersin gibi sıcak iklime sahip bölgelerde yaşayanlarda daha sık görüldüğünü bildirdi.

Güneşin, deri tümörlerini tetiklediğine dikkati çeken Prof. Dr. Acartürk, “Bu nedenle güneş banyosu için sabah erken saatler ya da akşam güneşi tercih edilmeli” dedi. Güneşe çıkıldığında da geniş kenarlı şapkaların tercih edilmesini öneren Prof. Dr. Acartürk, şöyle devam etti:

“Vücudumuzu örten derinin herhangi bir bölümünde tümör oluşabilir. Bunlardan bazıları iyi, bazıları ise kötü huylu dediğimiz tümörlerdir ki bunlar kanser olarak tanımlanır. Sorunun çözümü için kanserli bölgenin çıkarılması gerekiyor.”

Prof. Dr. Acartürk, gelişen tıp imkanları sayesinde tedavide olumlu sonuçlar alındığını belirterek, bunun için de erken tanı ve uygun tedavinin büyük önem taşıdığını kaydetti. Deri tümörlerinin tedavisinde gelinen son aşamanın anlatıldığı bölgesel toplantıya, çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğretim üyesi katıldı.