Genel SağlıkHABERLER

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

Sağlık çalışanları daha iyi çalışma koşulları ve sağlık hizmeti için Türkiye genelinde iki gün süre ile iş bıraktı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemini doğru bulmadığını söyleyerek, “Ciddi katılım yok, hizmetlerde de bir aksama olmuyor” dedi. Bu arada, Türkiye genelinde sağlık çalışanlarının başlattığı “iş bırakma” eylemine Bolu’da doktorların katılmadığı açıklandı.

Sağlık çalışanları daha iyi çalışma koşulları ve sağlık hizmeti için Türkiye genelinde iki gün süre ile iş bıraktı. Eyleme katılan sağlık çalışanları hastanelerde acil servisler dışında, poliklinik hizmeti vermiyor.

Ankara Numune Hastanesi’nde bir açıklama yapan Türk Tabipler Birliği Başkanı Füsun Sayek, sonuç alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Sayek daha sonra hastalara karanfil dağıttı. İstanbul’da ise eylem nedeniyle SSK Okmeydanı Hastanesi’nde bir basın açıklaması yapıldı.

Sağlık çalışanları, özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri “Beyaz Uyarı” eylemi çerçevesinde 22 Kasım 2000’de yarım gün, 5 Kasım 2003 ve 24 Aralık 2003’te de Türkiye genelinde tam gün iş bırakmıştı.

BAKAN AKDAĞ: CİDDİ KATILIM YOK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemini doğru bulmadığını söyleyerek, “Ciddi katılım yok, hizmetlerde de bir aksama olmuyor” dedi. Bakan Akdağ, sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemine, “Biz insanlar nasıl daha iyi sağlık hizmeti alır diye uğraşıyoruz. Bazıları da hastalar hastaneye gitmesin diye gayret gösteriyor” dedi.

BOLU’DA DOKTORLAR İŞ BIRAKMADI

Bu arada, Türkiye genelinde sağlık çalışanlarının başlattığı “iş bırakma” eylemine Bolu’da doktorların katılmadığı açıklandı. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Opt. Dr. Fahrettin Yılmaz, hastanelerinde görev yapan doktorların iş bırakma eylemine katılmadığını söyledi.

Yılmaz, “Hastanemizde her türlü tedavi hizmeti aksatılmadan veriliyor” dedi. İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Opt. Dr. Güner Yücel ise eyleme katılmadıklarını belirterek, “Bizim hastanemiz kadın ve çocukların geldiği bir hastane ve bizim görevimiz insanlara yardım etmek. Bu yüzden eyleme katılmadık” diye konuştu.

Hastanelerde hastalar diğer günlerde olduğu gibi poliklinikler ve eczaneler önünde uzun kuyruklar oluşturdular.