Genel SağlıkHABERLER

SAĞLIK BAKANI DOKTORLARLA KAVGALI

Böylece TTB ile hükümet yetkilileri arasında yaşanan tartışmalar, mahkemeye taşındı.

Ankara Basın Savcısı Kürşat Kayral, Sağlık Bakanı Akdağ’ın suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı. İddianamede, Sayek ve Bakkalcı’nın açıklamalarında yer verilen; ”Başbakan’da algılama zorluğu var”, ”Eylem marjinal değil orijinal” ve ”TTB’den Başbakan’a yanıt” başlıklarıyla yayınlanan haberlerde, görevinden dolayı kişilik haklarına hakaret edildiği iddiasıyla Bakan Akdağ’ın suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi ile ilgili basın toplantısında, Sayek’in, ”Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bir algılama sorunu olduğunu düşünüyoruz” ve Bakkalcı’nın da ”Bu eylemin büyüklüğünü görmemek patolojik bir durumdur” ifadelerini kullandıkları ifade edilen iddianamede, ”algılama sorunu” ve ”patolojik durum” tanımlamalarıyla, psikolojik bir rahatsızlık ve zeka geriliği yorumuna işaret edildiği savunuldu.

Bu nedenle, Akdağ’a görevinden dolayı hakaret edildiği öne sürülen iddianamede, Türk Ceza Kanunu’nun 159. maddesinin, ”manevi şahsiyetleri saldırıdan koruma amaçlı” olduğu kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı’nın manevi şahsiyetine yönelik bir eylem olmadığı, ancak Akdağ’ın şahsiyetine karşı söylenmiş sözlerin bulunduğu öne sürülen iddianamede, Türk Ceza Kanunu’nun ”hakaret” hükmünü içeren 482/1-4 ve ”resmi sıfatlılara işlenen cürümler-cezayı artıran hal” başlıklı 273. maddeleri uyarınca, Sayek ve Bakkalcı hakkında 4’er aydan 1 yıl 4’er aya kadar hapis istendi.