Genel SağlıkHABERLER

BAKAN AKDAĞ’DAN ACI İTİRAF..

Bakan Akdağ, yerleştirme sırasında 0-10 aralığında puan alan 40 kişinin atamasının yapıldığını açıkladı.

Akşam Gazetesi’nin haberine göre, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sözleşmeli sağlık personeli alım sınavında ‘sıfır puan’ alanların, yüksek puan alanlardan önce işe yerleştirildiği iddialarını doğruladı.

Yapılan sınavın yeterlilik değil, yarışma sınavı olduğunu vurgulayan Akdağ, Milli Eğitim Bakanlığı’nda da benzer bir uygulama olduğunu öne sürdü. CHP Diyarbakır Milletvekili Muhsin Koçyiğit’in yazılı soru önergesini yanıtlayan Akdağ, ‘sıfır puanla yerleştirme’ uygulamasını itiraf etti. Sınav sonuçlarına göre 11 bin 255 kişinin işe yerleştirildiğini bildiren Bakan Akdağ, yerleştirme sırasında 0-10 aralığında puan alan 40 kişinin atamasının yapıldığını belirtti.

BARAJ YOKTU

Bakan,’Düşük puan alan aday, daha yüksek puan alan adaydan önce işe yerleştirilmiştir. Çünkü sınavımızda tercih de önemlidir. ÖSYM’nin Kamu Personel Seçme Sınavı sistemindeki uygulamaları esas alınarak puan barajı getirilmeden bakanlığın personel ihtiyacı gözönünde bulundurularak, yerleştirme yapılması tercih edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerçekleştirilen personel alımlarında, 0-15 puan aralığında olan adayların da bakanlık ihtiyaçları doğrultusunda öğretmen olarak yerleştirildikleri bilinmektedir’ dedi.

YETERLİK DEĞİL, YARIŞMA

Recep Akdağ, yapılan sınavın yeterlilik sınavı değil, bir yarışma sınavı olduğunu savundu. İlgili öğretim kurumlarından mezun olup sınava giren sağlık personelinin sınavda aldığı puana bakılmaksızın ‘mesleğini icra etmeye yetkili’ olduğunu vurgulayan Akdağ, ‘Yerleştirme puanının sıfır olması bir adayın tüm sorulara yanlış cevap vermesi anlamına gelmemektedir. Bu nedenle, sıfır puan yerleştirilmeye engel teşkil etmemektedir’ dedi. Akdağ, yüksek puan alanların tercih etmedikleri bir yerde görev almalarında bazı zorluklar yaşanabileceğine dikkati çekerek, tercihe göre atama yapıldığını vurguladı.