Genel SağlıkHABERLER

ERKEKLERİN SORUNU: ERKEN BOŞALMA

Türk Eczacıları Birliği (TEB), bünyesinde hizmet veren, “Cinsel Sağlık, Eğitim ve Danışma Merkezi’ne” en çok, “erken boşalma” sorunu yaşayan erkekler danışıyor.

Erkekler tarafından yapılan başvurularda, erken boşalma sorununu, sertleşme problemi ve penis boyu sorunları izliyor. Hem erkek hem kadınlarda cinsel istekte azalma, kadınlarda cinsel birleşmeyi engelleyen vajinismus ve orgazm problemleri ağırlıklı başvuru konuları arasında yer alıyor.

TEB ve Hacettepe Üniversitesi HIV-AIDS Tedavi ve Araştırma Merkezi (HATAM) işbirliğiyle 2000 yılında açılan Cinsel Sağlık, Eğitim ve Danışma Merkezi’ne başvuralar gün geçtikçe artıyor.

Kurulduğundan bu yana telefonla veya yüz yüze görüşerek 5 binden fazla kişiye hizmet veren merkeze daha çok erkekler müracaat ediyor. Merkeze daha çok telefonla başvuru yapılırken, telefonla başvuranların yüzde 70’ini erkekler, yüzde 30’unu kadınlar oluşturuyor. Kurulduğundan bu yana bin kişiye, yüz yüze görüşerek danışmanlık hizmeti veren merkeze gelerek sorunlarını anlatanların ise yüzde 60’ını kadınlar, yüzde 40’ını erkekler oluşturuyor.

Merkezde, cinsel işlev bozuklukları konusunda eğitim almış psikologlar hizmet veriyor.

Erkekler tarafından yapılan başvurularda, ilk sırayı erken boşalma alıyor. Bunu sertleşme problemi, penis boyu sorunları izliyor. Hem erkek hem kadınlarda cinsel istekte azalma, kadınlarda cinsel birleşmeyi engelleyen vajinismus ve orgazm problemleri ağırlıklı başvuru konuları arasında yer alıyor.

Merkezde, aile terapisi, çocuğunun ergenlik sorunları için başvuranların yanı sıra AIDS şüphesi olanlar veya test sonucu HIV pozitif çıkanlar da başvuruyor.

Merkeze telefonla başvurmak isteyenler, soruları için (0 312 409 81 19) numaralı danışma hattını arayarak bilgi alabiliyorlar.