Genel SağlıkHABERLER

DÜNYADA BİR İLK GERÇEKLEŞİYOR

İlk defa tüm vücut görüntülemede kullanılacak olan cihaz, ameliyathanede ölüm riskini sıfırlıyor.

Acıbadem Kozyatağı Hastanesi, Siemens Tıp Çözümleri ile yaptığı işbirliği anlaşması çerçevesinde, dünyada ilk defa ameliyathanesinde 3 Tesla intraoperatif MR cihazını kullanarak tıp dünyasında çığır açacak bir ilke imza atıyor. 3 Tesla MR cihazı ile alınacak olan sonuçlarla tıp dünyasına know-how sağlayacak olan Acıbadem Hastanesi Kozyatağı, intra-operatif MR konusunda dünyada bir referans merkezi olacak.

Türkiye’de ilk defa tüm vücut görüntülemede kullanılacak olan 3 Tesla MR cihazı, daha önce kullanılan 1.5 Tesla MR cihazına göre, daha fazla manyetik alan gücü yaratarak dokulardan daha fazla sinyal alınmasını sağlıyor. Böylece gerek ameliyat öncesi, gerekse ameliyat sırasında daha sağlıklı veriler elde edilebiliyor. Özellikle beyin ameliyatlarında hayati önem taşıyan bu teknolojiyle görüntüleme süresi oldukça kısaldığından cerrah ihtiyaç duyduğu her noktada, hastayı uyandırmadan ve ameliyat bölgesini kapatmadan tamamen steril bir ortamda tetkik yapabiliyor. Bu da cerraha ulaşılması zor bölgelerde bile tümörün büyüklüğü ve yönü konusunda bir fikir veriyor.

Anlaşma kapsamında Siemens Magnetom TRIO cihazı doğrudan ameliyathaneye kurulacak ve operasyon esnasında hasta, yardımcı ekipmanlar ve çok hassas özel taşıma sistemleri sayesinde her an MR görüntüsü alınabilecek şekilde gözetim altında olacaktır. Dünyada ilk olacak bu kapsamlı sistem Siemens Almanya merkez tarafından sürekli desteklenerek, MR görüntüleme tekniklerinin geliştirilmesi ve klinik çalışmalara uygun hale getirilmesi açısından bir referans merkezi olacaktır.

Siemens ile imzalanan anlaşmanın yanı sıra Acıbadem Sağlık Grubu,Massachusetts General Hospital ile de bir işbirliği içine giriyor. Massachusetts General Hospital, ileri MR tekniklerine yönelik özel yazılımlar geliştirmektedir. Bu yazılımlardan özellikle insan beyninin görüntülenmesi ile ilgili ileri MR tekniklerini de Acıbadem Sağlık Grubu ile paylaşarak, bu tıbbi yazılımın daha geniş çaplı olarak kullanılması ve tüm dünya tıp literatüründe beyin görüntüleme alanındaki araştırmalarda ilerleme kaydedilmesi amaç edinilmiştir.

2004 başında hizmete girmesi planlanan Acıbadem Hastanesi Kozyatağı (Onkolojik ve Nörolojik Bilimler Hastanesi) tüm tıp dallarının yanı sıra özellikle onkoloji ve nörolojik bilimler üzerine enstitü düzeyinde hizmet sunacaktır. 12.000 m2’lik kapalı alanı ile toplam 12 kattan oluşan hastane, 70 yatak kapasitesine sahiptir. Hastanede; birçok alanda uygulama ve araştırmalar yapılacak, uzman kadrolarla her türlü kanser cerrahisi uygulanacak ve kemik iliği nakli, kemoterapi, radyoterapi alanlarında en ileri teknoloji, çağdaş tıbbi uygulamalarla birlikte sunulacaktır. Özellikle kanser tanı ve tedavisine yönelik gastroenteroloji hizmetleri ile diğer temel tıp dallarında da hizmet verilecektir.

Siemens Tıp Çözümleri , sağlık endüstrisinin dünyadaki en büyük tedarikçi firmalarından biridir. Firma, çözüm ortağı olarak adlandırdığı müşterilerinin, gözle görülür güçlü klinik ve finansal sonuçları almalarını sağlamak için gelişmiş tıp teknolojisi, sağlık bilgi sistemleri ve satış sonrası hizmetleri bir araya getirip çözüm sunması ile tanınmaktadır. 10 ilde bulunan destek noktaları ile Siemens Tıp Çözümleri Türkiye’de konusunda lider firmadır.