Genel SağlıkHABERLER

“TÜRKİYE’DE KUŞ GRİBİ YOK”

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Erman Tuncer, “kuş gribi” hastalığıyla ilgili kendilerine intikal eden bir vaka olmadığını ifade ederek, bu hastalığın Türkiye’ye girmemesi için gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Sağlık Yöneticileri Derneği’nce düzenlenen “15 Ocak Sağlık Yöneticileri Günü” konulu toplantıdan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Erman Tuncer, yurtiçindeki ve yurtdışından gelen bütün gıdaların risk analizlerinin yapıldığını dile getirerek, gıda denetimiyle gıdalardan bulaşan hastalıkların önlenmeye çalışıldığını bildirdi.

Prof. Dr. Tuncer, “kuş gribi”nin boğazdan alınan süprüntü ve kan numunelerinin tahlil edilmesiyle anlaşıldığını anlatarak, hastanelerden bu konuda bir ihbar gelmesi halinde hastadan alınacak örneklerin Ankara’da laboratuvara gönderileceğini kaydetti.

“Kuş gribi” ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nün de ikazlarda bulunduğunu vurgulayan Tuncer, “Kuş gribi hastalığıyla ilgili bize intikal eden resmi bir vaka yok. Bu hastalığın Türkiye’ye girmemesi için sınırlarımızdan itibaren bütün sağlık tesislerimizle duyarlıyız” diye konuştu.