Genel SağlıkHABERLER

KIZILAY’A YÜZLERCE İNCELEME AÇILMIŞ

Aksu, 17 Ağustos depreminden sonra derneğin 200’e yakın konuda inceleme geçirdiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Kızılay’ın yeni yönetiminin kurumu tekrar “karagün dostu” yapacağını söyledi.

Türkiye Kızılay Derneği’nin görevden alınan genel başkanı Ertan Gönen, hukuki haklarını arayacağını söyledi. Gönen, dernek yönetimine yöneltilen suçlamalara karşı çıktı.

Abdülkadir Aksu Kızılay hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine Meclis’te kurulan araştırma komisyonunun; Kızılay’ın “olmazsa olmaz bir milli kuruluş “olduğu tespitinde bulunduğunu hatırlattı. Aksu, 17 Ağustos depreminden sonra ciddi bir yıpranma sürecine giren dernek hakkında çeşitli bakanlıkların 200’e yakın konuda inceleme yaptığını kaydetti.

Hükümetin Kızılay yönetimine, kurumun amaçları doğrultusunda çalışması için fırsat verdiğini belirten Aksu, “Ancak geçen zaman içinde dernek içindeki iç çatışmalar, suiistimal iddiaları devam etmiş, bu durumdan kızılay ve kızılaycılık ruhu zarar görmeye devam etmiştir” dedi.

Bakan Aksu, Kızılay’ı yeniden kara gün dostu yapacak tedbirleri alarak, seçim sürecinin başlatılacağını bildirdi.

GÖNEN: HUKUKİ HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ

Ertan Gönen, Kızılay yönetimi olarak verilemeyecek hesapları bulunmadığını söyledi. Gönen, “Suçlamalar doğru olsaydı, basının değil, yargının karşısında olurduk” dedi. Kendilerine yapılan muameleden üzüntü duyduklarını ifade eden Gönen, Kızılay’ın 135 yıllık tarihinde ilk kez, “görevden alma” olayının gerçekleştiğini belirtti. Gönen, sistem bozukluğu giderilmezse, çok yakında Türkiye’de, “Kızılay” diye bir derneğin kalmayacağını ileri sürdü.

Öte yandan Gönen, yeni yönetimde genel başkan vekilliğini yürütecek olan Saadettin Saran’ın, hakkında açılmış dava da bulunan, Kızılay’ın görevden alınan başkan vekili Özbek Saran’ın oğlu olduğunu doğruladı. Kızılay’da devir teslim töreni Pazartesi günü yapılacak.

Kaynak: NTV