Genel SağlıkHABERLER

SSK’NIN YENİ İLAÇ TALİMATI

SSK İlaç Listesi ve Uygulama Talimatı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Talimatın anlaşmalı eczanelere uygulanması, 15 gün sonra başlayacak.

-SSK’da üretilen ilaçların kullanımı öncelikli olacak. İlaç satın alımında, tedavi maliyeti en düşük ilaç tercih edilecek. Formüle edilmesi olanağı bulunan ilaçlar, SSK sağlık tesisi eczanelerinde yapılacak.

– Tüm reçetelere teşhis yazılacak. Teşhisi yazılmayan reçeteler, SSK eczaneleri ve anlaşmalı eczaneler tarafından kabul edilmeyecek.

– Ayaktan yapılan tedavilerde, reçetelere en fazla 4 kalemi ve 5 günlük tedavi dozunu aşmayacak şekilde ilaç yazılacak. Tabip tarafından 5 günü aşan sürede devam edeceğine karar verilen hastalıklarda kullanılacak ilaçlar, reçetede belirtilmek koşuluyla en fazla 2 aylık doza kadar yazılabilecek.

-İlacın piyasada bulunan en küçük ambalajı 5 günlük tedavi dozundan fazla ise bu ilaç bir kutu olarak verilecek.

– Kurum dışı sağlık tesislerinde yatarak tedavi edilen hastalara, en fazla 5 günlük doz reçete yazılabilecek. Bu dozu aşan ilaç SSK eczanesi veya anlaşmalı eczane tarafından kesinlikle yazılmayacak. Ancak, kurum dışı sağlık tesislerinde uzun süre yatarak tedavi gören tüberküloz hastalarına 1 aylık miktarda ilaç verilebilecek.

– Şahsi tedavi için yurtdışından getirilecek ilaçlar, reçeteye 12 aylık doza kadar yazılabilecek. Ancak, ilaçların tamamı hastaya verilmeyecek, en fazla 3 aylık olmak üzere tedavi şekli göz önüne alınarak uygun miktarlara bölünerek verilecek.

-Onkoloji ilaçları en fazla 6 kürlük dozda getirtilebilecek, hastaya bir kürlük doz miktarında verilecek.(A.A)