Genel SağlıkHABERLER

FİLİPİNLİ YAPIŞIK İKİZLER DE AYRILIYOR

Kafalarından yapışık Filipinli ikizleri birbirinden ayırmaya yönelik ameliyatın ilk aşaması, New York’ta başladı.

Montefiore Çocuk Hastanesi’nden yapılan açıklamada, 8 gün önce Dallas’ta başarılı bir ameliyatla ayrılan Mısırlı ikizlerin ameliyatına benzer bir ameliyatla ayrılması planlanan 18 aylık Filipinli ikizlerin, ilk aşamada başlarının saçlı kısmındaki derinin altına şişebilen kesecikler yerleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, daha sonra da bu keseciklerin tuzlu bir solüsyonla doldurulacağı, bununla tamamen ayrılma işleminden önce ikizlerin kafatasının deriyle kaplanmasının amaçlandığı belirtilirken, Dr. James Goodrich, şu ana kadarki müdahalenin başarılı geçtiğini ve ikizlerin iyi olduğunu, bir sonraki ameliyatın 3-4 hafta içinde, ikizlerin iyileşme durumuna göre yapılacağını söyledi.

Doktor Goodrich, ikizlerin tamamen ayrılması için yapılacak ameliyatın kasım için programlandığını da belirtti.

Carl ve Clarence Aguirre, 10 Eylül’de Filipinler’den New York’a getirilmişti.

İLK KEZ DİK OTURDU

Bu arada, 12 Ekim’de Dallas’ta birbirlerinden ayrılan Mısırlı yapışık ikizlerden birinin, doktor yardımıyla da olsa, hayatında ilk kez dik oturduğu bildirildi. Dallas’taki merkezde bulunan ikizlerin hala çok zayıf olduğu, ancak doktorların ayrılan ikizlerin durumunun giderek iyileştiğini söylediği kaydedildi.

Tıp ekibine başkanlık eden Dr. James Thomas, ikizlerin geçen hafta kaydedilen hızlı iyileşmeyi göstermemekle birlikte iyileşmeye devam ettiğini belirterek, “Muhammed biraz daha çevik, bugün doktorların yardımıyla hayatında ilk kez dik oturdu. Diğer ikiz Ahmed ise artık suni solunuma gerek duymuyor” dedi.

Mısırlı ikizler Haziran 2001’de kafataslarından yapışık olarak dünyaya gelmiş ve 8 gün önce 60 kadar doktor, hastabakıcı ve hemşireden oluşan bir ekip tarafından 26 saat süren bir ayrılma ameliyatı ve 7 saatten fazla süren estetik operasyondan sonra ayrılmıştı.