Genel SağlıkHABERLER

UKRAYNA’DA 19 ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI

Ukrayna’nın batısındaki bir köyde 19 çocuğun bilinmeyen bir enfeksiyon yüzünden hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Sağlık yetkilileri, köy sakinlerinin solunum yolları rahatsızlığı nedeniyle çocukların hastaneye kaldırılmasından, köy yakınlarında bu ay başından beri tatbikat yapan Ukrayna ve İtalyan birliklerini suçladığını belirtti.

Bölge milletvekili Vassil Paziniak da Verblian köyünden birkaç yüz kişinin, çocuklarının hastalanmasından sorumlu tuttuğu Ukraynalı ve İtalyan askerlerin tatbikat yaptığı Yavoriv atış poligonuna giden yolu kapattığını kaydetti.

Lviv bölgesi sağlık hizmetleri müdür yardımcısı Nadia Melnik ise öksürük ve solunum yolları şikayetleri yüzünden hastaneye kaldırılan 19 çocuğun yakalandığı enfeksiyonun türünün hala bilinmediğini, ancak çocukların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti. Melnik, 130’tan fazla çocukta aynı hastalığın belirtilerine rastlandığını ve bu rahatsızlığın askeri tatbikata bağlı olduğunu düşünmediğini söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı da enfeksiyonla tatbikat arasında bağlantı olduğu iddiasını reddetti. 3 ay kadar önce güneydeki Mykolayev bölgesinde 400 köylü bilinmeyen birşeyden zehirlenmiş, bunun nedeninin Sovyet döneminden kalma kullanılmayan bir üsten sızan radyoaktif atıklar olabileceği ileri sürülmüştü.