Genel SağlıkHABERLER

KERATİN, ZEKA VE HAFIZAYI DA GÜÇLENDİRİYOR

İnsan vücudunda deri, tırnak ve saçlarda bulunan ayrıca çeşitli besin maddeleriyle de aldığımız “keratin” proteininin zeka ve hafızayı güçlendirdiği ortaya çıktı.

Kas dokularında bulunan doğal bileşik keratin, yıllardır sporcuların sağlıklarını arttırmak için ihtiyaç duyduğu unsurların başında geliyor. Dikkatleri keratinin beyinde oynadığı role çeken uzmanlar ise fazla keratinin gerçekte ruhsal sağlığı da artırabileceğini savunuyorlar.

Avustralyalı araştırmacılar, gönüllü vejeteryanlar üzerinde 2 farklı deney uygulayarak keratinin etkisini kanıtlamaya çalıştılar. Yetkililer etin beslenmede önemli bir yere sahip keratin kaynağı olduğunu belirttiler. Vejeteryanların bir kısmına keratinli diğer kısmına da keratinsiz ilaçlar verildi. Gönüllüler 6 hafta sonunda hafıza ve IQ testlerine tabi tutuldular. Testin sonuçlarına göre, IQ seviyeleri ve hafıza durumları hesaplanan kişiler, keratinin beyin gücünü fazlasıyla arttırdığını ortaya çıkardı. Proceedings of the Royal Society dergisinde yayımlanan habere göre, araştırma başkanı Caroline Rae, keratinin hem hafızayı güçlendirdiği hem de zeka düzeyini artırdığı sonucuna vardıklarını kaydetti.

Keratinin sürekli alınmasının tehlikeli olabileceğine dikkat çeken bilim adamları, bu maddenin, şeker hastalığının oluşumunu kolaylaştırdığından şüphelenildiğini söylediler.

Keratinin insan sağlığını zaman içinde nasıl değiştirebileceği ve nelere yolaçabileceği ise henüz merak konusu. Bir araştırmacı doktora göre ise keratin, üniversite gençlerinin ruhsal sağlığı için yayarlı olabiliyor…