Genel SağlıkHABERLER

ŞİFALI TAŞLARA İLGİ ARTTI

Yüzyıllardır birçok ülke kültüründe taşlar iyileştirme özelliğinin yanı sıra, kötülüklerden korunma, statü belirleme, geçmiş ve gelecekten bilgi almada kullanılmış.

Modern toplumlarda daha çok dekoratif ya da mücevher amaçlı kullanılan taşların tedavi özellikleri de olduğu, son yıllarda taşların tedavi amaçlı kullanımının arttığı bildirildi.

Tamamlayıcı tıp (Integratif tıp) alanında çalışmalarda bulunan Dr. İnci Erkin, eski Mısır, Güney Amerika, Tibet, Hindistan ve Çin’de değerli ve yarı değerli taşlarla tedavinin çok yaygın olduğunun ortaya çıkarıldığını söyledi. Dr. Erkin, şu bilgiyi verdi: “İncil’de Aaron’un göğüslüğünde belli bir düzende 4 sıra yerleştirilmiş 12 parça değerli taşın ona Tanrı’nın gücünü verdiği anlatılır. Sanskritçe yazıtlarında MÖ 400’lü yıllarda Hindistan krallarının kendilerini kötülüklerden korumak için değerli taşları topladıkları anlatılmaktadır. Eski Roma’da ve Mısır’da taşlardan oluşan tılsımları ve boyunlukları taşımak gelenekti. Mayalar ve Amerikan yerlileri taşları hastalıkları hem tanımlamakta hem de tedavide kullanmışlardır.”

Bugün taşların modern tıpta da kullanıldığını bildiren Dr. İnci Erkin, “Yakut uçlu lazer cihazları, ultrasonda kullanılan kuartz kristalleri gibi. Ayrıca kuartz kristalleri bilgisayarlarda hafıza çipleri olarak da kullanılmaktadır. Çoğumuzun saatinde kuartz kristalleri bulunmaktadır. Yüzyıllardır birçok ülke kültüründe taşlar iyileştirme özelliğinin yanı sıra, kötülüklerden korunma, statü belirleme, geçmiş ve gelecekten bilgi almada kullanılmıştır” dedi.

GİZEMLİ ŞİFA KAYNAKLARI

Eğitim almış kişilerin taşları duygusal bozuklukları ve bedensel dengesizlikleri onarmak için kullanabileceğini belirten Dr. İnci Erkin, şöyle devam etti: “Taşlar ve kristallerden meditasyon, uyumlanma, daha yüksek bilinç düzeylerine geçmek için yararlanılmaktadır. Binlerce yıllık geçmişleri olan bu gizemli şifa kaynakları bu yüzyılda tekrar kullanılmaya başlanmıştır. Evrenin gücünden yararlanmamıza yardımcı olan taşlar dünyasının çiçekleri, kötü kullanımlara karşı gene evrenin korumasındadır. Eski Mısırlılar lapis, karnelyan ve malakiti, İnkalar zümrütü, Çinliler yeşimi, Amerikan yerlileri ise turkuvazı binlerce yıl kullanmışlardır. Anadolu medeniyetlerinde de değerli taşlar çok kullanılmıştır. Dansözler göbeklerinde yakut gibi koyu kırmızı taşları izleyicilerinin seksüel ilgisini çekmek için taşımışlardır. Belli taşlar kalp çakralarının, kulaktaki akapunktur noktalarının üzerinde ya da taçlar şeklinde yedinci enerji merkezinde kullanılmıştır.”

“BEDENİN DEĞİŞİK ORGANLARI VE DEĞİŞİK DUYGULAR”

Dr. Erkin, taşlar ve kristallerin enerjileri taşıdıkları süre içerisinde sahiplerinin elektromanyetik alanı veya aurası ile iletişime geçtiğini öne sürdü. Taşların tedavi amaçlı kullanıldığı durumlarda arındırılması gerektiğini vurgulayan Dr. Erkin, bazı taşların toksit maddeler içerdikleri için çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Bedenin değişik organlarının değişik duyguları algıladığını dile getiren Dr. İnci Erkin, “Kalp ve karaciğer üzüntü ve yası, karaciğer öfkeyi, mide korku ve endişeyi algılar ve depolar. Geçmişte yaşadıklarımız da enerji alanımızı bulutlandırabilir. Taşlar bu bölgelere etki edebilir. Son yıllarda bu konuda önemli bilgilere ulaşıldı, bu bulgular insanları taşlara yeniden yönlendirdi, böylece taşlar daha çok tedavi amaçlı kullanılmaya başlandı” diye konuştu.

ŞİFALI TAŞLARA ÖRNEKLER

Akuamarin: Sinirleri yatıştırır, berrak düşünceyi sağlar, böbrek, karaciğer, dalak ve tiroit bezlerini güçlendirir.

Amazonit: Kendini ifade etmeyi kolaylaştırır.

Ametist: Hormon ve bağışıklık sistemlerine iyi gelir, zihni berraklaştırır, sarhoşluğu giderir, yas tutanlara destek olur. Hafızayı güçlendirir.

Elmas: Bütün enerji merkezlerini harekete geçirir, kişiyi zihin, beden ve ruh olarak bütünler.

İnci: Duygusal dengeyi sağlar.

Kalsedon: Nazarlık olarak kullanılır, melankoliye iyi gelir.

Kalsit: Hafızayı, entelektüel kapasiteyi arttırır.

Lapis: Zihinsel ve ruhsal temizleyicidir.

Malakit: Fiziksel ve ruhsal iyileştiricidir.

Opal: Duygusal yaklaşımı güçlendirir, eklem iltihaplarına iyi gelir.

Safir: Kalp ve böbrekleri güçlendirir.

Yakut: Kan dolaşımına ve bağışıklık sistemine etkilidir.

Yeşim: Kanı temizler, kalp ve böbrekleri güçlendirir, doğurganlığı arttırdığına ve ömrü uzattığına inanılır.

Zümrüt: Sabır verir, tonik etkili ve dengeleyicidir, kalp, böbrek ve karaciğer için iyidir.