Genel SağlıkHABERLER

SAĞLIK İÇİN ELMA YİYİN

Elmanın, kabuğu, sirkesi, suyu ve çiğ haliyle insan hayatında çok önemi bulunduğu ve doğal besin deposu olduğu bildirildi.

“www. hekimce.com.tr”den elde edilen bilgilere göre, elmanın sağlıklı yaşamaya önem veren kişilerin yanından eksik etmeyeceği meyveler arasında yer aldığını belirten uzmanlar, “Çiğ elma kabuğuyla yenildiğinde vücuttaki ürik asit oranını azaltırken, içerdiği organik asitler, soda ve fosfor yardımı ile beyin, karaciğer ve mideyi olumlu etkiliyor. Pişmiş elma ile yapılan hoşaf türü yiyecekler rahatlatıcı olurken, kabızlık sorununu da giderebiliyor. Taze elma suyu ile yıkanan kırışık ve pörsük deriler canlılık ve tazelik kazanıyor” diye konuştular.

Elma suyunun deri döküntüleri, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları, damar sertliği, egzama ve romatizma hastalıklarına da iyi geldiğini vurgulayan uzmanlar, şunları söyledi:

“Bütün bunların yanı sıra elma suyu sindirim sistemini uyarıyor ve mide mukozasını güçlendiriyor. Uyku sorunu olanlar ise yatmadan önce bir elma yediklerinde daha rahat uykuya dalabiliyorlar. Ham elma rendesi de ishale karşı başarılı bir şekilde kullanılabiliyor. Ayrıca elma kürü, gut, böbrek, mesane hastalıkları ve hemoroit hastalarına şifa veriyor. Elma sirkesi de doğal bir yaşam iksiri olarak kabul ediliyor. Elma sirkesi, vücudu genel anlamda güçlendiriyor, çesitli hastalık belirtilerini hafifletiyor ve cilt bakımı için kullanılabiliyor. Elma sirkesi, çiçek balı ile karıştırıldığında ise daha geniş bir kullanım alanına sahip olabiliyor. Bir bardak su, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi, 1 tatlı kaşığı çiçek balının karışımından elde edilen ürün, aç karnına içildiğinde, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirirken, canlılık ve güç kazandırdığı gibi sirkenin içerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısı da güçleniyor. Elma sirkeli bal kokteyli sayesinde sık sık grip, soğuk algınlığı veya üst solunum yolları iltihabına yakalanan kişilerin bağışıklık sistemleri güçleneceği için daha rahat bir kış geçirilebiliyor. Ayrıca elma sirkeli bal kokteyli sürekli içildiğinde ve salataya elma sirkesi kullanıldığında da yüksek kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor ve öksürüğe de iyi geliyor. Elma sirkesiyle ıslatılan bir bez baldıra sarıldığında ise 25-30 dakika bekletilirse varis şikayetlerini azaltıyor.”