Genel SağlıkHABERLER

LENSİNİZİ DOKTOR KONTROLÜNDE ALIN

Kontak lenslerin, göz doktorları tarafından hastanın muayenesi, çeşitli testleri ve provaları yapıldıktan sonra kullanımının doğru olduğu ifade edildi.

Hiçbir denetimden ve gözetimden geçmeden gelişi güzel satılan ve estetik amaçlı kullanılan bazı “Kontak Lensler”in körlüğe neden olabileceği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Konya-Karaman Tabip Odası’nda düzenlenen “Kontak Lensler Hakkında Bazı Gerçekler” konulu basın toplantısında, kontak lenslerin miyopi, hipermetropi ve benzeri göz bozukluklarının düzeltilmesi amacıyla kullanılan optik protezler olduğunu bildirdi.

Kontak lenslerin, göz doktorları tarafından hastanın muayenesi, çeşitli testlerin ve provaların yapılmasından sonra kullanımının doğru olacağını anlatan Özkağnıcı, güzellik salonlarında, kuaförlerde, parfümeri mağazaları ile süper marketlerde, denetimsiz ve kontrolsüz satılan lenslerin gözlere zarar verdiğini hatta bazı durumlarda körlüğe bile neden olduğunu ifade etti.

Özkağnıcı, göz kusurlarının düzeltilmesi ve estetik amacıyla kullanılan lenslerin göz için yabancı bir madde olduğunu belirterek, “estetik amacıyla kullanılan lensler, denetimsiz ve kontrolsüz bir şekilde satılıyor. Buna bağlı olarak da gözlerde korneal ülser, alerjik reaksiyonlar ile göz içinde enfeksiyonlara yol açabiliyor.” dedi.

Hiçbir denetimden ve gözetimden geçmeden gelişi güzel satılan ve estetik amaçlı kullanılan kontak lenslerin bazı durumlarda körlüğe neden olabileceğini hatırlatan Özkağnıcı, Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili önlem alması gerektiğini kaydetti.