Genel SağlıkHABERLER

HAVA DEĞİŞİMİ PSİKOLOJİYİ BOZUYOR

Yaşanan ani hava değişimleri nedeniyle yorgunluk hissi, uyku hali ve umutsuzluk gibi durumların oluşacağı açıklandı.

Uzmanlar, son günlerde yaşanan ani ısı düşüşlerinin insanları karamsarlığa sürüklediğini belirterek, bu durumdan kurtulmak için öncelikle gün içinde moralin yüksek tutulması gerektiğini kaydetti.

Hava sıcaklıklarındaki değişimin bireylerin ruh durumunda da farklılıklar yarattığını ifade eden uzmanlar, “Yaşanan ani hava değişimleri nedeniyle gün içinde bireyde yorgunluk hissi, uyku hali ve umutsuzluk gibi duygu durumlarının oluşabilir. Kişinin ilgisini başka taraflara kaydırması, hobilerine ağırlık vermesi, arkadaş çevreleri ile görüşmesi pozitif etki doğuracaktır” dediler.

Değişen hava koşulları karşısında reaksiyon gösteren bireylerin, özellikle yoğun sıkıntı yaşadıklarında derin ve sakin nefes alarak sakinleşebileceğini anlatan uzmanlar, “Hava sıcaklığının arttığı günlerde ise özellikle çocuklar ve yaşlılar güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde dışarıya çıkmamalı ve serin saatlerde gezmeyi tercih etmelidir. Aksi taktirde, hava koşullarının psikoloji üzerindeki etkisi kendini göstermeye devam edecektir” diye bilgi verdiler.