Genel SağlıkHABERLER

SAĞLIK KÖYÜ, BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATACAK

Anadolu Grubu, 12 yıldır Amerika’nın en iyi hastanesi seçilen John Hopkins’le stratejik ortaklık kuruyor.

Kanser ve kalp hastalıkları üzerine öncü olmayı planlayan Anadolu Sağlık Köyü’nün, yılda 12 bin hastaya hizmet vermesi planlanıyor.

Gebze’de 186 dönümlük arazi üzerine inşaa edilen Anadolu Sağlık Köyü’yle, sağlık alanında büyük bir açığı açığı kapatmayı planlanıyor. Anadolu Vakfının uluslararası standartlarda açmayı planladığı hastane, Amerikanın 12 yıldır en iyi hastanesi secilen John Hopkıns’le de stratejik ortaklık oluşturmuş. Bu kapsamda, Anadolu Sağlık Köyü’nün tepe yönetimini oluşturan sağlık ekibi, John Hopkins hastanesinde bir ay boyunca doktor ve yöneticilerden eğitim almış. Anadolu Vakfı İcra Kurulu Başkan Vekili Dr. Murat Dayanıklı karşılıklı ilişkilerin devam edeceğini belirtiyor.

209 yatak kapasiteli Sağlık Köyü’nün öncelikli alanları kanser ve kalp hastalıkları. Ancak merkezde, çocuk hastalıklarından, deri hastalıklarına, genetikten kadın hastalıkları ve doğuma kadar her ihtisas dalı yer alıyor. Sağlık Köyü’nde ayrıca konforlu bir tedavi sürecini sağlamak için otel, alışveriş merkezi, lojman, araştırma laboratuarı, yaşlı ve son dönem bakımevi ve rehabilitasyon merkezi de bulunuyor.

Dr. Murat Dayanıklı, yeni geliştirecekleri teletıp programıyla, hastaların tedavi amaçlı yurt dışına çıkışını da en aza indireceklerini söylüyor. Bu program sayesinde, hasta uydu aracılığıyla Amerikalı doktorlardan konsültasyon alabilecek. 200 milyon dolara malolan sağlık merkezinin ilk etapta 12 bin hastaya hizmet vermesi bekleniyor.