Genel SağlıkHABERLER

GEZİCİ BAŞ AĞRISI MERKEZİ

Bayer Türk’ün hazırladığı “Gezici Baş Ağrısı Merkezi” otobüsü tarama çalışmalarına Aydın’da başlandı.

Haziran ayına kadar 20 ilde tarama yapacak olan Gezici Baş Ağrısı Merkezi dün Aydın’da 100 kişinin sorunlarını dinledi. Belediye Meydanı’na gelen “Gezici Baş Ağrısı Merkezi”ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Bayer Türk-Nöroimmunoloji Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen “Gezici Baş Ağrısı Merkezi” projesinin tıbbi danışmanlığını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ertaş tarafından yapılıyor.

Özel olarak donatılmış olan otobüsün içerisinde 3 pratisyen doktor ve 10 yardımcı görevli görev yapıyor. Haziran ayına kadar 20 ilde devam edecek olan çalışmalarda başı ağrıyan vatandaşlarla bire bir görüşülerek anket ve tedavi yapılacak.

İnsanlığın var olduğu günden bu güne kadar kişilerin baş ağrısı çektiğini ve baş ağrısının tedavisi için nedenlerinin mutlaka saptanması gerektiğini belirten “Gezici Baş Ağrısı Merkezi” Tıbbı Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Ertaş, “Mağara duvarlarına çizilen resimlerden, insanların eski çağlardan beri yakındığı ve çözüm aradığını bildiğimiz baş ağrısının Uluslararası Baş Ağrıları Derneği (IHS) tarafından bu güne kadar tanımlanmış tam 165 farklı tipi var.

Baş ağrısının tedavisi için, nedenlerinin saptanması büyük önem taşıyor. Burada hem başı ağrıyan vatandaşlarımızın şikayetlerini dinleyip onları tedavi etme yoluna gidiyor, hem de bu konudaki araştırmalarımıza devam ediyoruz” dedi.