Genel SağlıkHABERLER

ÜCRETSİZ ROMATİZMA DANIŞMA HATTI HİZMETE AÇILDI

Romatizmal hastalıklar konusunda hem hekimlere, hem de topluma düzenli bilgi vermek amacıyla kurulan Romatizma Çalışma Grubu’nca (RÇG) hizmete sokulan “Romatizma Danışma Hattı”nın yoğun ilgi gördüğü bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada, topluma, romatizma hastalarına ve hasta yakınlarına bilgi vermek amacıyla önceki yıl faaliyete geçen (800) 211 70 06 numaralı ücretsiz danışma hattını ayda 500 kişinin aradığı belirtildi.

Açıklamada, son yıllarda artan romatizmal hastalıkların tanısı, çeşitleri, nedenleri ve tedavisi ile ilgili bilgilerin ve bu alandaki gelişmelerin anlatılmasının, hastalığın erken teşhisi ve ilerlemesinin önlenmesi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Toplumda romatizmal hastalıklar konusunda yaygın olan hatalı bilgilerin de, hastalar ve yakınları için en uygun tedavi ve tıbbi desteği almaları yolunda önemli bir engel oluşturduğu kaydedilen açıklamada, “Dolayısıyla sürekli hizmet veren bu bilgi hattı, halka yeni ve doğru bilgileri ulaştırmak açısından da önemli bir rol oynuyor” denildi.

Farklı üniversitelerin romatoloji ve fizik tedavi rehabilitasyon bölümlerinden öğretim üyelerinin destek verdiği grubun ayrıca, topluma yönelik olarak hazırladığı “www.romatizma.net” adlı internet sitesi de bulunuyor.