Genel SağlıkHABERLER

QUANTUM LAZERLE DAHA GENÇ BİR YÜZ

Gençleştirme tedavisinde en etkili lazerlerden biri olan quantum lazerle hiçbir kızarıklık ve yara meydana gelmiyor.

Türkiye’de sadece İzmir’de bulunduğu belirtilen lazer cihazıyla yapılan tedaviden sonra, yüzdeki pigmentasyonlar, yaşlılık lekeleri, ince-kırmızı damarlar kayboluyor. İnce kırışıklıklar düzeyiyor, yüz sarkıklığı düzeliyor.

İzmir’deki bir estetik merkezinde “quantum lazer cihazı” ile uygulanan “yüz yenileme tedavisi”ni alanların “genç bir görünüm” kazandığı belirtildi.

Merkezin kurucusu Plastik ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Arman Çağdaş, gençleştirme tedavisinin, en etkili lazerlerden biri olan quantum lazerle hiçbir kızarıklık ve yara meydana gelmeden yapıldığını söyledi. Çağdaş, şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 10 ay önce İzmir’e getirilen ve Türkiye’de ilk olan quantum lazer cihazını dünyanın üç büyük lazer firması birleşerek piyasaya çıkardı. Cihazla yapılan yüz yenileme tedavisinden sonra, yüzdeki pigmentasyonlar, yaşlılık lekeleri, ince-kırmızı damarlar kaybolmaktadır. Ayrıca ince kırışıklıklar düzelmekte ve cilt içindeki kollajen lifler yeniden toparlanarak yüz sarkıklığı da düzelmektedir.”

Quantum lazerin diğer lazer türlerine göre “çok işlevli” olduğunu belirten Çağdaş, “Cihazla, kabarık yara izlerini indiriyoruz. Bacaklardaki varisler ya da yüzdeki sivilce ve çiller hemen hemen tamamen ortadan kalkıyor. Ayrıca cihaz etkili epilasyon yapıyor. Doğum lekeleri ve doğuştan kahverengi lekeler de gideriliyor” diye konuştu.

Çağdaş, kalıcı dövmelerin de sadece quantum lazer cihazıyla çıkarılabildiğini belirtti ve 18-65 yaş grubuna hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.