Genel SağlıkHABERLER

HASTANELERDE REHİN KALMA DÖNEMİNE SON

AK Parti lideri Erdoğan, Türkiye’de artık hiçbir vatandaşın parası olmadığı için hastanelerde rehin alınmayacağını söyledi.

Erdoğan, partisinin Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmanın son bölümünü hükümetin icraatlerine ayırdı. TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülecek olan Vergi Barışı Yasası’nın toplumun kangrenleşmiş sorunlarına çözüm bulacağını kaydeden Erdoğan, Genel Kurul çalışmalarına tüm milletvekillerinin eksiksiz katılmasını istedi. Hükümet ve grup yönetimi olarak sözkonusu yasanın nitelikli çoğunlukla Meclis’ten geçmesini istediklerinin altını çizen Erdoğan, daha sonra vergi rejiminin iyileştirilmesine yönelik yeni bir yasanın Meclis gündemine geleceğini açıkladı. Hükümetin istihdamı arttırmaya yönelik yeni bir yasa üzerinde çalıştığını da anlatan Erdoğan, bundan sonraki süreçte üretim ve istihdamın ödüllendirileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın da yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir çalışma yapıldığını hatırlatan Erdoğan, artık hiçbir vatandaşın parası olmadığı için hastanede rehin alınmayacağını vurguladı. ”Devlet yoksulluğundan dolayı bir vatandaşı hastanede rehin almayacaktır” diyen Erdoğan, bundan sonra vatandaşın ‘adam gibi’ sağlık hizmeti almayı rehin alacağını kaydetti. Bu durumun Türkiye’nin her köşesi ve her kurumu icin geçerli olacağını belirten Erdoğan, hastanelerin bir kısmının özerkliğinin sağlanması için 2003 bütçesinden kaynak ayrılacağını bildirdi.