Genel SağlıkHABERLER

BOTOKS TEDAVİSİ SONRASI KIRIŞIKLIK RİSKİ

Kırışıklıkları önlemek için yapılan Botoks tedavisinin, yeni kırışıklıkların ortaya çıkmasına yol açabildiği bildirildi.

Dr. David Becker, özellikle iki kaş arasına Botoks yaptıranlarda riskin bulunduğunu belirterek, kaş ortasındaki ve gözkapağındaki kasların yeniden kaş çatma ifadesi oluşturmaya çalışmasının yeni kırışıklıkların oluşmasına yolaçtığını kaydetti.

New York’taki Weill Cornell Tıp Okulu’ndan Dr. David Becker, Botoks yaptıran kişilerin, kasların felç olduğu bölgedeki yüz ifadelerini bilinçsiz olarak yeniden oluşturduklarını söyledi. Becker, bunun, bazen Botoks yapılan yer yakınındaki diğer kasların harekete geçmesiyle yeni kırışıklıkların ortaya çıkmasına yol açabileceğini belirtti. Özellikle iki kaş arasına Botoks yaptıranlarda bu riskin bulunduğunu belirten Becker, “Bu durumda burnun üst kısmındaki, kaş ortasındaki ve gözkapağındaki kaslar yeniden kaş çatma ifadesi oluşturmaya çalışabilirler. Bu hareketin tekrarı da yeni kırışıklıkların oluşmasına yol açar” dedi.

Botoksun güvenli ve etkili bir tedavi olduğunu belirten Becker, yeni kırışıklıklar ortaya çıkarsa hasta ve doktorunun tedaviyi kesip kesmemeye karar verebileceklerini söyledi. Araştırmanın sonucu, Amerikan Kozmetik Dermatoloji ve Estetik Cerrahi derneğinin yayın organı Cosmetic Dermatology dergisinde yayınlandı.