Genel SağlıkHABERLER

‘KOPYA BEBEK ÇİN’DE DOĞDU’

İnsan kopyalanması üzerinde çalışan İtalyan kadın doğum doktoru Severino Antinori, Çin’de bir kopya bebeğin doğduğunu açıkladı.

Dr. Severino Antinori, Il Tempo gazetesine yaptığı açıklamada, kopya bebeğin doğduğunu Çinli doktor Guang Zhou’dan öğrendiğini söyledi. Bebeğin 20-22 Ocak arasında doğduğunu belirten Antinori, Çinli doktorun kopyalamayla ilgili raporunun, adını açıklamadığı bir tıp dergisinde yayımlanacağını söyledi. Antinori, bunun, kopya bebekle ilgili ilk bilimsel yayın olacağının altını çizdi.

Çin’de doğan bebekte yeni bir yöntemin uygulandığını ifade eden Antinori, bebeğin sağlık durumu konusunda herhangi bir tehlikenin bulunmadığına dikkat çekti.

Antinori, 2002 yılının sonunda, ilk kopya bebeğin Ocak ayında doğacağını açıklamıştı. Antinori, çok sayıda kadının rahmine kopya embriyo yerleştirildiğini, kendisinin deneylere doğrudan katılmadığını, sadece danışmanlık yaptığını kaydetmişti.

Dünya’daki hayatın uzaylıların müdahalesiyle başladığına inanan Rael tarikatının şirketi Clonaid, şimdiye kadar 3 kopya bebeğin doğduğunu iddia etmesine karşın, bu iddiasını henüz kanıtlayamadı.