Genel SağlıkHABERLER

HASTA DEĞİL DOKTORU KOMADA!

Düzce SSK Hastanesi Başhekim Yardımcısı Beyin Cerrahı Dr. Sedat Çelikel bel fıtığı ameliyatı yaptığı sırada kalp krizi geçirdi.

Beyin Cerrahı Sedat Çelikel, görev yaptığı Düzce SSK Hastanesi’nde öğle saatlerinde girdiği bir bel fıtığı ameliyatı sırasında aniden fenalaştı. Doktor arkadaşları tarafından ilk müdahalesi yapılan Çelikel’in, kalp krizi geçirdiği belirlenince hemen Düzce Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Çelikel’in rahatsızlanmasının ardından ise, bel fıtığı ameliyatı olan Hüseyin Sökmen (26) isimli hastanın ameliyatına Devlet Hastanesi beyin cerrahlarından Sibel Erel devam etti.

Dr. Sedat Çelik’in ameliyat sırasında kalp krizi geçirerek yoğun bakıma alındığını belirten SSK Hastanesi Başhekimi Gürhan Konakçı, doktorun sağlık durumunun iyi olduğunun söyledi. Dr. Konakçı, “Başhekim yardımcımız Sedat Çelikel ameliyata başladıktan yarım saat sonra birden bire göğsünde yanma sonucu ameliyata ara verdi. Ben de yan odada ameliyattaydım. Haberi alınca yanına koştum. Oturmuş dinleniyordu, kalp spazmı geçirdiğini anladık ve anında müdahale ettik. Bel fıtığı ameliyatı yarım kalmasın diye devlet hastanesinden doktor çağırdık. Şu anda her iki hastamızın da sağlık durumu iyi” dedi.

Düzce Devlet Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi devam eden SSK Başhekim Yardımcısı Sedat Çelikel ise, şu anda sağlığının iyi olduğunu söyledi. Dr. Çelikel, “Ameliyatı tamamlamak üzereydim. Hastanın sadece dikişleri kalmıştı. O anda birden fenalaştım. Uzun süren bir ameliyat olduğu için biraz yorgundum. Daha önce kalp ile ilgili herhangi bir sorunum yoktu” diye konuştu.

Bel fıtığı ameliyatı olduğu sırada doktoru kalp krizi geçiren Hüseyin Sökmen ise, “Sedat Bey’i ameliyata girerken gördüm. Ancak ameliyattan çıktığımda bayan bir doktor vardı. Sedat bey rahatsızlanmış dediler üzüldüm” şeklinde konuştu