Genel SağlıkHABERLER

ÇOCUKLARDA GRİBE DİKKAT EDİN

Öksürük, boğaz ağrısı, iştahsızlık ve burun akıntısıyla kendini gösteren grip, çocuklarda havaleye sebep olabilir

SSK Kayseri Bölge Hastanesi Başhekimi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esef Karakuş, son haftalarda hızla yayılan gribin, bugüne kadar bilinenlerden farklı olduğunu, özellikle çocukları yatağa düşürdüğünü söyledi. Dr. Karakuş, iyileşmeyen öksürük, boğaz ağrısı, halsizlik, iştahsızlık ve burun akıntısıyla kendini gösteren hastalığın, çocuklarda yüksek ateş nedeniyle havaleye sebep olabileceğini belirtti. Karakuş, şöyle devam etti:

“Son haftalarda her gün ortalama bin çocuk, grip şikayetiyle polikliniğimize başvuruyor. Anne sütüyle beslenen çocuklarda henüz bu virüsün sebep olduğu gribe rastlamadık. Özellikle 1 yaşın üstündeki çocuklar ile 15 yaş ve üstündeki gençlerde daha çok görülüyor.

Grip, yüksek ateşe bağlı olarak çocukların yüzde 20’sinde havaleye neden oluyor. Bu nedenle hasta çocuklar mutlaka doktor kontrolüne alınmalıdır. Grip olan anneler, çocuklarının sağlığı için maske takmalıdır. Çocuklar kalabalık ortamlardan uzak tutulmalı, süt, pekmez, meyve suyu gibi kalori değeri yüksek ve sıvı gıdalar verilmelidir. Bulunulan odanın nemli olması sağlanmalıdır.” Zaman