Genel SağlıkHABERLER

SAFRA KESESİNDEN 30 TAŞ ÇIKTI

Adapazarı’nda, ameliyat edilen 72 yaşındaki Saniye Tunç isimli kadının safra kesesinden 30 adet taş çıkarıldı.

Sakarya’nın Karasu İlçesi’nde oturan ve sancılandığı için önceki gece Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Saniye Tunç (72), safra kesesinde taş olduğunun belirlenmesi üzerine Sakarya Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Genel Cerrah Serdar Yalçınkaya tarafından dün sabah ameliyata alınan yaşlı kadının safra kesesinden 30 adet taş çıktı. Yaşlı kadının safra kesesinden çıkan taşlar, hem doktorları hem de aileyi şaşırtırken, Tunç’un 40 yıldır ağrı çektiği ancak korktuğu için bugüne kadar doktora gitmediği öğrenildi.

Op. Dr. Serdar Yalçınkaya, Saniye Tunç’un hastaneye getirildiğinde durumunun ciddi olduğunu söyleyerek, “Dayanılmayacak sancılar çekiyordu. Bu nedenle hemen ameliyata aldık. Ancak hastayı ikna etmek oldukça zor oldu. Çünkü bugüne kadar sancılarına rağmen korktuğu için doktora gitmemiş. Az rastlanır bir ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hastanın bu taşlarla uzun yıllardır yaşaması ise bir mucize” dedi.

Saniye Tunç’un yakınları da safra kesesinden çıkan taşları hayret içinde incelerken, “Bugüne kadar zaman zaman sancılanırdı. Ancak doktora götürmek istediğimizde de korktuğu için gitmezdi. Yeniden sağlığına kavuştuğu için mutluyuz” şeklinde konuştu.