Genel SağlıkHABERLER

AİLE DOKTORLUĞU ÜYELİK SİSTEMİ ANKARALILARDAN İLGİ GÖRÜYOR

MEDLAB’ın başlattığı 1 yıllık üyelik sistemine dayanan yapı çerçevesinde hastalara çok sayıda kolaylıklar tanınıyor.

Aile Doktorluğu üyelik sistemi çerçevesinde her türlü sağlık probleminde aile doktorundan ücretsiz danışmanlık ve takip alabiliyor, şikayetlere yönelik muayene olabiliyorsunuz. Ayrıca aile doktoru, gerekli gördüğü durumlarda hastayı başka bir branş uzmanına herhangi bir ücret ödemeden muayene olması için yönlendirebiliyor.

MEDLAB Aile Doktorluğu Üyelik Sistemi

Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, sağlığınızın kontrol altında olmasını, yılda en az bir defa genel muayene olmanızı, sağlığınız konusunda bilgiler almanızı, temel tetkiklerinizi yaptırmanızı, gerekirse ilgili branş uzmanları ile görüşmenizi, sağlık kayıtlarınızın birarada tutulmasını sağlar.

SİSTEME ÜYE OLABİLİRSİNİZ.

Sisteme bir yıl boyunca üye olmanız için sadece 35.400.000 TL ödemeniz yeterli.

(TTB asgari muayene ücreti de 35.400.000 TL.’dir) (Temmuz 2002)

ÜYE OLARAK

1) Aile doktorlarına yıllık genel muayenenizi olabilirsiniz.

Kan basınca ölçülmesi, nabız, kalp ritmi, kalp sesleri, solunum sesleri kontrolu, karın muayenesi ve genel değerlendirme yapılır.

Yaşınıza, cinsiyetinize, sağlık geçmişinize, ailesel ve kişisel risk faktörlerinize, şikayetlerinize göre sağlığınız için neleri ne zaman yaptırmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

2) Sağlık sorunlarınızda; aile doktorlarından ücretsiz danışmanlık ve takip hizmeti alabilirsiniz, şikayetlerinize yönelik muayenenizi olabilirsiniz.

3) Branş uzmanlarına -muayenehanelerinde- ücret ödemeden muayene olabilirsiniz.

Aile doktorları tarafından gerek görüldüğü takdirde, branş uzmanından randevu alabilir ve muayenehanesine giderek ücret ödemeden muayene olabilirsiniz. Muayene ücretiniz MEDLAB tarafından karşılanır. Branş uzmanının hasta takip formuna yazdığı bilgiler dosyanıza işlenir.

Sistemdeki Branşlar: Aile Doktorluğu ve Enfeksiyon Hastalıkları (MEDLAB), İç Hastalıkları, Kardiyoloji, Endokrinoloji, Hematoloji, Nefroloji, Gastroenteroloji, Dermatoloji, Nöroloji, Göğüs Hastalıkları, Allerji, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Üroloji, Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları, Ortopedi, Beyin Cerrahisi, Fizik Tedavi, Psikiyatri (Eylül 2002)

– Sistemdeki branş uzmanı ücretsiz muayenesinden her hastalık için yılda birer defa yararlanabilir.

– Muayene dışındaki müdahale, aşı, ek işlem, takip ücretleri karşılanmamaktadır.

– Oniki yaş altındaki kişiler sisteme üye olamazlar. (Tetkiklerde indirimlerden yararlanabilirler)

4) Tetkiklerinizi MEDLAB’da avantajlı olarak yaptırabilirsiniz.

Avantajınızı %20 indirim, ek tetkik veya ödeme yerine kullanabilirsiniz. Anlaşmalı merkezlerde MR, Tomografi gibi tetkiklerinizi indirimli olarak yaptırabilirsiniz.

5) Sağlık bilgileriniz aynı dosyada toplanır.