Genel SağlıkHABERLER

GURBETÇİLER, ÖZÜRLÜLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Almanya’da yaşayan Yozgatlı Bayram Yücel, memleketindeki özürlüler için gurbetçilerin yardımlarıyla aldığı 75 yatak, 46 tekerlekli sandalye, 45 el yürüteci araba ve çok sayıda protez ve koltuk değneklerini Yozgat Sağlık Müdürlüğü’ne teslim etti.

İl Sağlık Müdürü Tuba Özdemir ve Yozgat Özürlüler Derneği Başkanı Hamide Taşarslan, yardımları, ihtiyacı olan özürlü vatandaşlara ulaştırdı.

Almanya’da, Yozgatlı Özürlüler Derneği adına topladığı yardımlar sonrasında aldığı malzemeleri özürlülere ulaştıran Bayram Yücel, “Yozgat’ta bulunan özürlülerin yüzünü Ramazan ayında güldürebilmişsem ne mutlu bana. Gururluyum ve mutluyum.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Tuba Özdemir de, bağışlanan malzemelerin değerlerinin 450 milyar lira civarında olduğunu söyledi. Bu malzemelerin ihtiyaç sahibi özürlülere ücretsiz dağıtılacağını belirten Özdemir, şöyle konuştu: “Doktorlarımızın kontrollerinde bize başvuran özürlüler derneğinden bize gelen ve diğer merkez ve ilçelerden bize başvuran insanlarımızın doktor kontrolünde hiçbir ücret almaksızın kendilerine takılmasını sağlamaya çalışacağız. Yine aynı şekilde koltuk değneklerimiz var burada. Koltuk değneğine ihtiyacı olan özürlülerimize teker teker dağıtacağız. Buradaki malzemelerin para değeri yaklaşık 450 milyar lira. Fakat 75 tane civarında yatağımız geldi. 45 tane civarında da tekerlekli sandalyemiz geldi. 3 tane de akülü arabamız, protezlerimiz, koltuk değneklerimiz var. Bu malzemelerin tamamı ihtiyaç sahibi olan özürlülere dağıtılıyor.”