Genel SağlıkHABERLER

RAMAZAN NEDENİYLE KAN BAĞIŞI AZALDI

Ramazan ayı nedeniyle kan bağışının azaldığı belirtilerek, vatandaşlar kan vermeye çağırıldı.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve İstanbul Cerrahpaşa Kan Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ergun Erdoğan, ailem.com’a yaptığı açıklamada; her Ramazan’da kan bağışının düştüğünü belirterek, yapılamayan tek ilaç olan kana ihtiyacı olanlar için vatandaşları kan vermeye çağırdı.

Prof. Dr. Erdoğan, ramazan aylarında düzenli olarak kan veren kurum ve kuruluşlarında kan bağışını Ramazan sonrasına ertelediğini dile getirerek, her yıl bu zamanlarda bağışla ilgili bu sıkıntıyı yaşadıklarını kaydetti.

Kan bağışının her zaman yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Erdoğan, insanların sadece kendi yakınları rahatsızlandığında kan bağışlamak için kendilerine başvurduğunu belirterek, bunun yanlış bir düşünce olduğunu ve her insanın her zaman kana ihtiyaç duyabileceğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

HAYAT KURTARAN EN ÖNEMLİ BAĞIŞ

Prof. Dr. Ergun Erdoğan, bir kişiden 300-350 CC kan alındığını ve normal bir insanın 3 ayda bir kan verebileceğini ifade ederek, vücut dengesinin korunması için bağıştan sonra şekerli içeceklerin alınmasının gerekebileceğini dile getirdi. Prof. Dr. Erdoğan, kan vermenin her zaman yapılması gereken önemli sağlık bağışı olduğunu vurgulayarak, verilen her kanın hayat kurtardığını sözlerine ekledi.