Genel SağlıkHABERLER

GRİP HAKKINDA İLGİNÇ BİLGİLER

Yaşam boyunca ortalama 200 kez grip ve soğuk algınlığı geçirildiği, soğuk algınlığına neden olan 200’den fazla virüs olduğu belirtildi.

Grip ve soğuk algınlığı ile ilgili ilginç bilgilerin yer aldığı “www.grip.gen.tr” adresinde, soğuk algınlığının eski çağlarda, vücudun depoladığı zehirlerin ve gereksiz maddelerin atıldığı bir temizlik mekanizması olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

Çocuklar yılda 10 ile 12, erişkinler ise yılda 2 ile 4 kez grip ya da soğuk algınlığına yakalanıyor ve hastalık sırasında normalden 200 kat fazla mukus salgılanıyor. 1994 yılında sadece ABD’de grip, soğuk algınlığına bağlı olarak 24 milyon iş günü ve 20 milyon okul gününün kaybolduğunun anlatıldığı adreste, grip hakkında şu bilgilere yer veriliyor:

1918-1919 kışındaki şiddetli grip salgınında, 1. Dünya Savaşı’nda ölen toplam insan sayısından fazla (20 milyon) kişi ölmüştür.

Soğuk algınlığından dolayı kaybedilen zaman diğer hastalıklardan dolayı kaybedilen zamanın toplamından fazladır.

Bir kişi hayatı boyunca ortalama 200 kez grip ve soğuk algınlığı geçirdiği gibi soğuk algınlığına neden olan 200’den fazla virüs belirlenmiştir.

Apollo 9’un (astronot) yakalandığı soğuk algınlığının dünyanın en pahalı soğuk algınlığı vakası olduğu kaydedilen adreste, grip anındaki hapşırığın da insandan insana değiştiği, beyazların zencilerden, erkeklerin kadınlardan daha çok hapşırdıkları kaydedildi.

Adreste ayrıca, soğuk algınlığı ve grip sırasında, normal zamana göre iki kat su, portakal suyu, çay, çorba gibi sıvıların tüketilmesi gerektiği belirtildi.