Genel SağlıkHABERLER

ZEKANIN KAYNAĞI KADINLAR

Bilim adamları, zeka genlerinin hepsinin kadınlar tarafından aktarılan X kromozomunda olduğunu ortaya çıkardı.Alman bilim adamları zeka genlerinin kaynağının kadınlar olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre insandaki yaklaşık 40 bin genin 24 bini zihinsel gelişimden sorumlu bulunuyor. X kromozomunda zeka genlerinin yoğun olduğunu tespit eden bilim adamları, insanı erkek yapan Y kromozomunun üzerinde bu genlerden bir tane bile bulamadı.

Eğitim FAKTÖRÜ ÖNEMLİ

Erkeklerde sadece bir X kromozomu bulunduğunu belirten bilimadamları, bundaki zeka genlerinin kombinasyonu iyi olmadığı takdirde, erkeklerin zeki olma şansının düştüğünü kaydetti. Kadınlarda ise iki X kromozomu bulunduğunu belirten uzmanlar, ikinci X kromozomun bu eksikliği giderdiğini ve bunun çocuğa da yansıdınğını ifade etti.

Zeka gelişiminde kültür ve eğitim olanakları gibi faktörlerin önemli rol oynadığını belirten bilim adamları, bu faktörlerin yüzyıllardır erkeklerin çıkarına olduğuna ve halen çok az kadının iş hayatında yönetici olarak çalıştığına dikkat çekti.