Genel SağlıkHABERLER

BELFITIĞINA KARŞI İLGİNÇ BULUŞ..

Belfıtığı hastalığına yakalanan Manisalı bir terzi, hastane korkusunu yenemeyince kendi buluşu olan basit bir spor aleti ile rahatsızlığından kurtulduğunu ileri sürdü.

10 yıl önce belfıtığı hastalığına yakalanan Manisalı terzi Kahraman Çobanoğlu doktor korkusu nedeniyle bir türlü hastaneye gidemedi. Belfıtığı ile ilgili basında yer alan tedavi yöntemlerini kendi imkanlarıyla uygulamaya çalışan, bunun yanında doktor olmadığı halde belfıtığı tedavileri konusunda uzman olduğunu iddia eden kişilerden medet uman Çobanoğlu, derdine çare bulamayınca bir spor aleti icat ederek çalışmaya başladı.

Bu sayede günden güne iyileştiğini iddia eden Çobanoğlu şunları söyledi:

“Çocukluğumdan beri bir türlü doktor korkumu yenemedim. Belfıtığı rahatsızlığının tek çaresi ameliyat diye gösteriliyor. Ben buna karşıyım. Ameliyat olan birçok insanın daha sonra felç olduğunu ya da ameliyatın yan etkilerinden kurtulamadığına şahit oldum. Bıçak altına yatmadan da bu hastalıktan kurtulmak bence mümkün. Bu düşünceyle kendim için bir spor aleti icat ettim. Bu aletle günde 5 defa çalışarak hastalığımdan kurtulmayı başardım. Şimdi kendimi gayet iyi hissediyorum. Bu arada zaman zaman icat ettiğim aletle çalışmaya devam ediyorum.”

Geçen yıl 175 milyon liraya mal ettiği ve oldukça basit olan spor aletinin özellikle hafif belfıtığı rahatsızlığı olan hastalar için daha etkili olduğunu belirten 46 yaşındaki Kahraman Çobanoğlu, bel fıtığı hastalarına bir tavsiyede bulunarak, “Ben doktordan korkuyorum ama benim gibi belfıtığı hastaları yine de mutlaka doktora görünsünler. Bu arada hafif spor yapmayı da ihmal etmesinler” dedi.