Genel SağlıkHABERLER

MANTAR CANAVARI OLMAYIN

Her gün onlarca insanın trafik canavarına kurban gittiği ülkemizde dün de 5 kişi mantar canavarına kurban gitti. 5 kişi mantardan zehirlenip öldü. Uzmanlar ‘doğadan mantar yemeyin’ diye uyardı

İstanbul Samandıra’da oturan Tarkan ailesinden 4 kişi mantardan zehirlendi. Baba Nizamettin (45), anne Hava (43) ve çocukları Ali (23), Aysun (21) Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınırken en küçük çocukları 7 yaşındaki Hüseyin yaşamını yitirdi. Ümraniye’de mantardan zehirlenen Yunus (20) ve Bilal Yavuz (13) da aynı hastaneye kaldırıldı. 13 yaşındaki Bilal kurtarılamadı.

ADAPAZARI Emirdağ Prefabrikleri’nde yaşayan 10 kişi de ormandan topladıkları mantarları yiyerek zehirlendi. Yine Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ahmet Furkan Karaç (6), Şerafettin Vural (45) ve Suat Dededağlı (24) hayatını kaybetti. Mehmet Karaç (49), Ayla Karaç (40), Vildan Karaç (21) ve Samiyet Vural’ın (40) tedavilerine devam ediliyor.

MANTARIN ŞAKASI YOK

Aman dikkat! Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Serdar Özen doğadaki mantarların zehirli olup olmadığını ayırt etmenin mümkün olmadığını belirtti. Özellikle bu mevsimdeki mantarların çok tehlikeli olduğunu vurguladı. ‘Doğadan mantar toplayıp yemeyin. Zehirlenildiğinde tedavide geç kalınırsa ölüm kaçınılmaz.’ dedi. Zehirlenmelerde 0216 441 3900 no.lu telefonun aranmasını söyledi.