Genel SağlıkHABERLER

TÜRKİYE AİDS KISKACINDA!

Son dokuz ayda sadece İstanbul’da yapılan operasyonlarda yakalanan hayat kadınlarından 21’inin HIV virüsü taşıdığı belirlendi. Geçen hafta Ahlak Büro Amirliği ekipleri yabancı uyruklu 28 kadını gözaltına aldı.

Son numara vatandaşlık

Sağlık kontrolünden yapılan kadınlardan ikisinin AIDS’e yol açan HIV virüsü taşıdığı anlaşıldı. Böylece yakalanan AIDS’li yabancı hayat kadını sayısı, sadece dokuz ayda 21’e, son 11 yılda ise 159’a yükseldi.

Bu kadınların dokuz ayda binlerce kişiyle oldukları düşünülünce tablo daha da korkunç bir hal alırken, AIDS’li Türk sayısının artması da dikkat çekiyor.

Son 11 yılda, 14’ü travesti olmak üzere 16 kişinin AIDS’li olduğunu resmen belirleyen ve gayri resmi rakamın korkunç boyutundan endişe eden polis yetkilileri, artan AIDS’li sayısının yanında, sınırdışı edilmekten kurtulmak isteyen hayat kadınlarının formalite evliliklerle Türk vatandaşı olmasından son derece rahatsız.

AIDS’li olmalarına rağmen Türk vatandaşı oldukları için Moldova asıllı Mariana Ok (20) ve Ukrayna asıllı Svetlana Elmalı’yı (28) sınırdışı edemeyen yetkililer, “Bizim operasyonlarımız geçici. Yakalıyoruz, ifadesini aldıktan sonra bırakıyoruz. Yapılacak en iyi şey yabancı uyruklu hayat kadınları ülkeye girerken sıkı bir kontrolden geçirilmeli. Özellikle AIDS’lilerin Türk vatandaşlığına geçmesi engellenmelidir” görüşünü savunuyor.

İşte AIDS’in korkunç tablosu

İstanbul’da son 11 yılda yakalanan AIDS’lilerin ülkelere göre dağılımı şöyle:

Ukrayna 66
Romanya 41
Moldova 24
Türkiye 16
Rusya 7
Özbekistan 2
Gürcistan 1
Nijerya 1
Belarus 1

İstanbul’da ele geçen AIDS’li hayat kadını sayısı Türkiye geneline vurulunca, tablo iyice korkunçlaşıyor.
(Milliyet)