Genel SağlıkHABERLER

EN DOĞAL BESİN ANNE SÜTÜ!

Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Ekim günleri arasının emzirme haftası olarak kutlanması sebebiyle bir açıklama yaptı. Bebekler için en doğal besinin anne sütü olduğunu açıklandı.

1-7 Ekim emzirme haftası

Sağlık Müdürlüğü, annelere “Bebeğinizi doğumdan sonra ilk yarım saat içinde emzirin. Bebeğinize ilk sütü mutlaka verin. Bebeğinizi ilk 6 ayda tek başına anne sütü ile beslemeniz yeterlidir” uyarısında bulundu.

Türkiye’de bebek ve çocuk ölümlerinin temelini beslenme yetersizliğinin oluşturduğunun belirtildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Yapılan araştırmalar gösteriyor ki bebeğin gelişimi, hastalıklardan korunması için en doğal besin anne sütüdür. Yaşamın ilk altı ayında tek başına anne sütü yeterlidir. Bebeklerin sağlıklı büyüyüp gelişmelerinde emzirmenin öneminin bilinmesi, emzirmeye doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde başlanması, emzirmenin yaşamın ilk aylarında bebeğin ilk gelişimini olumlu yönde etkilediğini, erken dönemde ek gıdaya başlamanın çocuğun gelişimini olumsuz etkileyeceği bilindiğinden annelerin daha duyarlı olmaları gereklidir.”

Sağlık Müdürlüğü, annelere şu uyarılarda bulundu: “Bebeğinizi doğumdan sonra ilk yarım saat içinde emzirin. Bebeğinize ilk sütü mutlaka verin. Bebeğinizi ilk 6 ayda tek başına anne sütü ile beslemeniz yeterlidir. Anne sütü ile beslenen bebekler ishal ve bulaşıcı hastalıklara daha az yakalanırlar. Bebeğiniz ishal olduğunda emzirmeye özellikle dikkat ediniz. Emzirdiğiniz bebeğinize yalancı meme veya emzik vermeyiniz.”

Kaynak: İHA